Košarka

Španjolska pregazila nedoraslu Češku, Pau Gasol na granici ispisivanja povijesti

Petar Jenjić • subota, 02.09.2017.
Španjolska pregazila nedoraslu Češku, Pau Gasol na granici ispisivanja povijesti
Foto: EPA

Košarkaši Španjolske lako su se obračunali s Češkom koja od početka do kraja nije bila ravnopravan protivnik. Branitelji naslova slavili su rezultatom 93:56 predvođeni Pauom Gasolom koji bi u sljedećoj utakmici trebao postati najbolji strijelac u povijesti Eurobasketa...

Druga utakmica, druga pobjeda, statistika je Španjolske koja niti u Češkoj nije imala ozbiljniju prijetnju. Slavili su s visokih 93:56 i više nego zadovoljni čekaju iduće utakmice. Gotovo svi španjolski igrači koji su dobili svoju minutažu upisali su se u listu strijelaca.

Iako se od samog početka znalo kako su branitelji naslova apsolutni favoriti i da bi sve osim uvjerljive pobjede bilo veliko iznenađenje, to nije omelo nepogrešivu prvu petorku predvođenu Rickyjem Rubiom i Pauom Gasolom koja je šutirala 9/9 u prvih sedam minuta igre i vrlo brzo stekla visoku prednost.

Već su do polovice druge dionice došli do velikih 30 koševa prednosti i bez većih problema održavali razliku. Sergio Scariolo imao je priliku izrotirati gotovo sve igrače i dati im minutažu na današnjoj utakmici. Na poluvremenu Španjolci su imali 33 poena viška (56:23).

Kao što se moglo očekivati malo su Španjolci posustali u nastavku susreta, ali i dalje su igrali dovoljno kvalitetno da bi održavali prednost.

Pau Gasol predvodio je Španjolce do pobjede s 26 poena, uz samo jedan promašaj (8/9 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 7/7) i stigao na samo 24 koša zaostatka za Tonyjem Parkerom na vrhu liste najboljih strijelaca Eurobasketa. Francuski razigravač ima 1104 poena, Gasol 1070. Ricky Rubio je dodao 17 koševa (3/4 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i pet asistencija.

Jedini dvoznamenkast kod Čeha bio je Martin Križ s 11 poena (4/6 za dva, 1/3 za tricu).

Eurobasket, 2. kolo, skupina C:
Češka - Španjolska 56:93 (14:33, 9:23, 15:20, 18:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!