Automoto

Lewis Hamilton do rekordnog 69. pole positiona u kišnom kaosu u Monzi

Mihaela Bradovski • subota, 02.09.2017.
Lewis Hamilton do rekordnog 69. pole positiona u kišnom kaosu u Monzi
Foto: EPA

Lewis Hamilton majstorski je odradio kvalifikacije za Veliku nagradu Italije u Monzi, na kišom natopljenoj stazi odvezao je briljantan posljednji krug i 69. put u karijeri imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama čime je ostao usamljen na vrhu...

Dugo je Michael Schumacher sa 68 pole positiona bio na vrhu, Lewis Hamilton uhvatio ga je u Belgiji prošlog vikenda, a u Monzi ga je i prestigao.

Uvjeti na stazi pokraj Milana bili su iznimno teški, zbog jake kiše start kvalifikacija više puta je odgađan, mijenjane su strategije i u svom tom kaosu Hamilton se najbolje snašao, odvezao fantastičan posljednji krug i s ogromnom prednosti uzeo prvo mjesto.

Činilo se da će do najbržeg vremena Max Verstappen koji je bio vodeći, međutim na stazi je još uvijek bio Hamilton koji je u svakom sektoru imao najbolje vrijeme i na kraju upisao krug brži za čak sekundu i 148 tisućinki nego najbrži Verstappenov krug.

Sebastian Vettel imao je razočaravajuće kvalifikacije, upisao je tek osmo vrijeme, ali zbog kazni za Verstappena i Ricciarda krenut će u utrku sa šeste pozicije. Ispred njega neočekivano su završili danas sjajni Lance Stroll koji je bio četvrti i Esteban Ocon poziciju iza.

Koliko je Hamilton sjajno odradio posljednji krug, pokazuje činjenica da je njegov momčadski kolega Valtteri Bottas zakasnio za njim čak dvije sekunde i 279 tisućinki na šestom mjestu. To je loša vijest i za Vettela koji ima Bottasa ispred sebe na putu do Hamiltona, a tu su i Stroll i Ocon koji nisu toliko brzi, ali borit će se za očuvanje pozicije te bi Hamilton tako mogao čak i brzo se odvojiti u nedjeljnoj utrci.

Startne pozicije za VN Italije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Lance Stroll (Williams)
3. Esteban Ocon (Force India)
4. Valtteri Bottas (Mercedes)
5. Kimi Raikkonen (Ferrari)
6. Sebastian Vettel (Ferrari)
7. Felipe Massa (Williams)
8. Stoffel Vandoorne (McLaren)
9. Sergio Perez (Force India)
10. Daniil Kvjat (Toro Rosso)
11. Kevin Magnussen (Haas)
12. Marcus Ericsson (Sauber)
13. Pascal Wehrlein (Sauber)
14. Max Verstappen (Red Bull)
15. Nico Huelkenberg (Renault)
16. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso)
17. Daniel Ricciardo (Red Bull)
18. Jolyon Palmer (Renault)
19. Fernando Alonso (McLaren)
20. Romain Grosjean (Haas)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!