Košarka

Talijani predvođeni Belinellijem bolji od Ukrajinaca

Petar Jenjić • subota, 02.09.2017.
Talijani predvođeni Belinellijem bolji od Ukrajinaca
Foto: EPA

Italija je stigla do druge pobjede na Eurobasketu. Gotovo jednako lako kao protiv Izraela svladali su Ukrajinu rezultatom 78:66 predvođeni raspoloženim Marcom Belinellijem...

Do druge pobjede stigli su i košarkaši Italije koji su nanijeli Ukrajini drugi poraz i ostavili na dnu ljestvice. Talijani su slavili rezultatom 78:66 u vrlo dobro odigranoj utakmici tijekom koje nisu ostavljali previše prostora svojim protivnicima.

Obje su momčadi dosta sporo ušle u utakmicu, bez previše ubačenih poena. Nakon nekoliko minuta Ukrajinci su se zagrijali i prešli u vodstvo. Šutirali su 60% iz igre u prvoj četvrtini koju su dobili s tri razlike (19:16).

Ipak, kada je krenuo Marco Belinelli, krenuli su i Talijani koji su vrlo brzo preuzeli terensku i rezultatsku inicijativu. Igrač Atlanta Hawksa ubacio je 21 poen u prvom poluvremenu, a mogući razlog dobre igre jest i dolazak njegovog bivšeg trenera iz San Antonio Spursa Gregga Popovicha.

Skakački i dodavački Belinellija je pratio tek Daniel Hackett, no to je bilo i više nego dovoljno za dvoznamenkastu prednost na poluvremenu, bilo je 43:33.

U sedam minuta igre nastavka Ukrajinci su pogodili samo jedan od devet upućenih šuteva i bez problema čuvala prednost. Do kraja utakmice Ukrajinci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Marco Belinelli ubacio je 26 poena (2/6 za dva, 6/12 za tricu, slobodna bacanja 4/5) čime je predvodio Talijane, dok je Pietro Aradori dodao 13 koševa (1/3 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 2/4).

Gotovo nepogrešivi Artem Pustovji ubacio je 21 poen kod Ukrajine (7/8 za dva, slobodna bacanja 7/7).

Eurobasket, 2. kolo, skupina B:
Ukrajina - Italija 66:78 (19:16, 14:27, 15:16, 18:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!