Nogomet

Čačić: "I mi i gosti pokazali smo dobru volju, ali bilo je jasno da prijete ozljede"

hns.family • subota, 02.09.2017.
Čačić: "I mi i gosti pokazali smo dobru volju, ali bilo je jasno da prijete ozljede"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić prokomentirao je prekid susreta s Kosovom zbog kiše.

Obilna kiša u Zagrebu nije dopustila odigravanje kvalifikacijskog dvoboja Hrvatske i Kosova u sedmom kolu utrke za svjetsku smotru u Rusiji. Švedski sudac Johannessen zaključio je priču nakon odigranih dvadesetak minuta.

"Vidjelo se da uvjeti nisu pogodni za igru. I mi i gosti pokazali smo dobru volju, nastojali doći na zagrijavanje, pokušali igrati, no u prvih 20 minuta bilo je očito da se samo možemo dovesti u situaciju da se netko ozlijedi. Bilo je logično prekinuti utakmicu", potvrdio je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) sada mora donijeti odluku o novom terminu, a Vatreni kreću pripreme za Tursku. Svi su igrači u kadru spremni za nastup, potvrdio je Čačić, a ove je večeri Finska svladala Island 1:0, a Ukrajina Tursku 2:0.

"Ne možemo utjecati na druge rezultate, ali isključivo ovisimo o sebi i budemo li na razini na kojoj smo bili prije Islanda, to bi trebalo biti dovoljno za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Turskoj će sada biti imperativ osvojiti bodove, ali Hrvatska odlazi u Eskisehir s istom namjerom. Usredotočen sam na svoju momčad i naše ozračje", zaključio je izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!