Košarka

Gruzija ponovno razočarala, Ukrajina do prve pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 03.09.2017.
Gruzija ponovno razočarala, Ukrajina do prve pobjede
Foto: EPA

Košarkaši Ukrajine upisali su prvu pobjedu na Eurobasketu. U današnjoj utakmici trećeg kola skupine B svladali su Gruziju 88:81 i potpuno zasluženo nanijeli joj drugi uzastopni poraz...

Sve je dobro krenulo za Gruzijce koji su u prvom kolu svladali Litvu i u iduća dva kola su ih očekivala dva nešto slabija protivnika. Ipak, nakon poraza od Njemačke uslijedio je i onaj od Ukrajine koja je slavila sa 88:81.

Ukrajinci gotovo nisu ispuštali vodstvo od prve do posljednje minute te su na kraju upisali i više nego zasluženu pobjedu. Igrali su gotovo na rubu svojih mogućnosti, iskoristili novi slab dan Gruzijaca i stigli do slavlja.

Jako su dobro započeli Ukrajinci koji su koristili spor ulazak svojih protivnika u utakmicu. Lukašov je krenuo s dvije ubačene trice, a prednost Ukrajine u četvrtoj je minuti već narasla na deset razlike (12:2). Ubacili su tek jedan šut iz igre od sedam pokušaja i tek su se u završnim minutama prve dionice uspjeli pribrati i vratiti u egal.

Puno lakše su Ukrajinci dolazili do poena, igrali su vrlo atraktivno i s dosta lijepih poteza. 30 poena ubacili su samo u drugoj četvrtini. Mučili su se Gruzijci s obrambenim skokom i protivničkom igrom koja se zasnivala na brzoj tranziciji i laganim poenima.

Kako je odmicala treća četvrtina počeli su se buditi Gruzijci. Šengelia je ubacio šest poena, Pačulia je dodao osam koševa i uoči posljednjih deset minuta smanjili su na samo četiri koša minusa (67:63). Iako su do kraja utakmice ostali u jednoznamenkastom zaostatku, do preokreta nisu uspjeli doći.

Do pobjede je Ukrajinu predvodio Artem Pustovji s 19 poena (6/8 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 7/10), dok su po 17 koševa dodali Oleksandr Lipovji i Denis Lukašov (11 skokova).

Zaza Pačulia sa 17 poena (4/8 za dva, slobodna bacanja 9/11) i pet skokova predvodio je poražene Gruzijce.

Eurobasket, 3. kolo, skupina B:
Gruzija - Ukrajina 81:88 (20:21, 18:30, 25:16, 18:21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!