Nogomet

Čačić: "Rakitić je vjerojatno izgubljen za Tursku, vidjet ćemo kakva će biti situacija s Mandžukićem"

Branimir Korać • nedjelja, 03.09.2017.
Čačić: "Rakitić je vjerojatno izgubljen za Tursku, vidjet ćemo kakva će biti situacija s Mandžukićem"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede protiv Kosova već se mislima prebacio na susret s Turskom u kojem vrlo vjerojatno neće moći računati na Ivana Rakitića...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

Kosovo je apsolvirano u neobičnom dvodnevnom srazu, bilo je vrlo teško, ali Hrvatska je ipak slavila. Ante Čačić vjeruje u bolju Hrvatsku u Turskoj.

"Kao što sam i najavio uoči utakmice, protivnik je sve bolji i bolji, a naravno da su mu pogodovali i ovakvi uvjeti na terenu. Nama nisu odgovarali, mi smo trebali imati kontinuiranu završnicu i stvarati prilike, ali na kraju smo ipak došli do te vrijedne pobjede, po meni vrlo značajne jer smo se vratili tamo gdje nam je i mjesto. Malo je vremena, imamo tek nešto više od 40 sati pripreme za vrlo zahtjevno gostovanje protiv Turske gdje se nadam da će nas dočekati pravi nogometni ambijent što ovdje nije bilo. To nam je dodatni poticaj i očekujem dobru Hrvatsku."

Čačić je objasnio i dvostruku izmjenu početkom drugog dijela.

"Nisam Rakitića i Kovačića mijenjao zbog loše igre. Oni su jučer odradili tih 20 minuta, danas još 30 i uz zagrijavanje to je u pravilu cijela utakmica. Trebalo nam je hitrine u sredini terena, Badelj i Kramarić su nam to donijeli i s njima smo podigli ritam do kraja utakmice. Što se tiče Kalinića, trebali smo ta tri boda i zato smo ga priključili Mandžukiću i prebacili se u sustav 4-4-2."

Ozljede nisu zaobišle Hrvatsku, Ivan Rakitić je vjerojatno izgubljen za Tursku, a pod upitnikom je Mario Mandžukić.

"Na žalost ima i problema, Rakitić osjeća obje lože i s obzirom da ima vrlo malo vremena za oporavak, mislim da je izgubljen za tu utakmicu. No treba još pričekati i vidjeti kako će biti kada se to sve ohladi. Što se tiče Mandžukića, on je dobio udarac u prvom poluvremenu kada sudac nije dosudio onaj prekršaj na njemu, ima posjekotinu i četiri šava na potkoljenici tako da ćemo vidjeti kako će reagirati. U slučaju da netko ne bude mogao, Santini će putovati u Tursku."

"S obzirom na malo vremena za pripremu nalazimo se u teškom položaju, mi i Kosovo imamo po dan manje za pripremu za narednu utakmicu. Što je tu je, moramo napraviti sve da u toj utakmici budemo pravi i da ostvarimo dobar rezultat. Nema vremena za kukanje."

U Eskisehiru Hrvatska će tražiti sva tri boda, neće igrati na remi.

"Hrvatska svuda i protiv svakog mora tražiti dobar rezultat. Trebamo tražiti pobjedu, a hoćemo li u tome uspjeti, vidjet ćemo."

"Vratili smo se na čelnu poziciju koju držimo praktički od početka kvalifikacija. Zasad sve ide prema planu, govorili smo i prije kvalifikacija da je ovo jako teška skupina s četiri reprezentacije koje su bile na Europskom prvenstvu. Ostale su još tri utakmice, mi smo prvi i želimo tu ostati."

Dvoboj s Kosovom nije se razvijao prema očekivanjima, no Čačić tvrdi kako nije bio nervozan.

"Nisam bio nervozan. Nogomet se igra do posljednjeg sučevog zvižduka. Igrali smo i imali puno utakmica u kojima su golovi padali u zadnjim minutama. Treba uvijek vjerovati i nastaviti igrati ono što možeš igrati, treba vidjeti gdje ti momčad ulazi u probleme i kako joj pomoći i na kraju kada sudac označi kraj utakmice, treba pogledati na semafor."

Za kraj izbornik se zahvalio svima koji su došli na stadion i još jednom upozorio na očajne uvjete.

"Jako sam zadovoljan i zahvaljujem se svim onima koji su došli bodriti svoju Hrvatsku, mislim da je civilizacijsko pitanje imati kazalište, knjižnicu, ali i uljuđeni stadion na kojem se mogu gledati ovakve zvijezde."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2017. u 14:58
    daj Kaliniću priliku, Mandžo neka odmori malo
    Obrisan korisnik
  • qvestor04.09.2017. u 11:48
    da Rakitić igra na mahove ali zamjena za njega nije problem jer u veznom redu imamo najbolji izbor igrača, po meni veliki problem su bekovi uz Pivarića ni Vrsaljko se nije proslavio protiv Kosova niti jedan dobar centaršut nije imao a za bekove nemamo zamjene
    qvestor
  • štanga03.09.2017. u 21:44
    Rakitić neće igrati, znači da smo 30% jači. Ako neće biti ni Mandžukića, to je još 20%.Neka, neka, očekujem onda bolju igru nego dosad.
    štanga
  • darmar03.09.2017. u 20:07
    još bi da tebi i Mamiću ovaj opljačkani narod izdvaja za stadion, imate stadion u Londonu pa igrajte tamo ionako ste više utakmica odigrali tamo nego u svim drugim mjestima u HRvatskoj ako isključimo Zagreb i Osijek, a neki se možda i ne sjećaju za koga više igraju, za Hrvatsku ili za šefa
    darmar
  • Colchoneros03.09.2017. u 19:16
    Koje zvijezde da se gledaju? Plivarića?
    Colchoneros