Tenis

Jana Fett u dva seta preko Zhang do osmine finala turnira u Dalianu

Dario Dodić • utorak, 05.09.2017.
Jana Fett u dva seta preko Zhang do osmine finala turnira u Dalianu
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Jana Fett opravdala je status favorita u dvoboju s Kineskinjom Yuxuan Zhang na početku turnira u kineskom Dalianu, s 2-0 u setovima plasirala se u osminu finala...

Iako u drugom setu nije bilo lako, Jana Fett plasirala se u osminu finala WTA turnira u kineskom Dalianu. Jana je u prvom kolu s 2-0 u setovima svladala Kineskinju Yuxuan Zhang, inače 587. igračicu svijeta, koja se u glavni ždrijeb turnira plasirala kroz kvalifikacije.

Fett je opravdala status favorita uoči meča, osma nositeljica je u nešto manje od dva sata igre sa 6:1 i 7:6 riješila pitanje pobjednice.

Čak je tri puta Hrvatica uzela servis protivnici u prvom setu. Imala je i Zhang svoje prilike, u četvrtoj i šestoj igri imala je ukupno četiri break-lopte, ali nije ih iskoristila. Jana je u sedmom gemu iz trećeg pokušaja iskoristila break/set-priliku i povela s 1-0 u setovima.

Ono što u prvom setu nije znala iskoristiti Kineskinja je počela koristiti u drugom. Izjednačen set dogurao je do pripetavanja nakon što su obje igračice po dva puta dohvatile break. Imala je i Zhang priliku, na 6:5 u tie-breaku imala je set-loptu na Janin servis, ali nije je iskoristila, s 10:8 Fett prolazi u osminu finala.

Tamo je čeka Uzbekistanka Sabina Šaripova, 159. igračica svijeta s kojom je Jana igrala jednom, slavila je Šaripova s 2-0 u setovima prošle godine u Dubaiju.

WTA Dalian, 1. kolo:
Jana Fett (HRV, 8) - Yuxuan Zhang (KIN, Q) 6:1, 7:6(8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!