Košarka

Francuska pobjedom protiv Poljske izborila mjesto u osmini finala

Branimir Korać • utorak, 05.09.2017.
Francuska pobjedom protiv Poljske izborila mjesto u osmini finala
Foto: EPA

Nakon velike borbe u Helsinkiju Francuska je svladala Poljsku 78:75 i tako stigla do treće pobjede u skupini što joj osigurava prolaz u osminu finala...

Francuska je osigurala mjesto u osmini finala pobjedom protiv Poljske 78:75. Nimalo lagan posao za Francuze koji su tek u završnici stigli do prednosti i izborili pobjedu. Ovo je treća pobjeda za Francuze što znači da će definitivno završiti ispred Poljaka i Islanđana, a u posljednjem kolu borit će se za prvo mjesto u izravnom dvoboju sa Slovencima.

Poljska je sada u nezavidnoj situaciji i u posljednjem kolu morat će svladati Grčku ako misli u osminu finala.

Ovdje su Poljaci dugo bili u igri, mogli su čak i do pobjede, ali u završnici susreta Francuska je ipak uspjela odvesti utakmicu na svoju stranu.

Francuska je dosta loše otvorila utakmicu, Poljska je već u prvoj četvrtini imala dvoznamenkastu prednost i održavala dosta dugo vodstvo.

Do odlaska na odmor Francuzi nisu uspjeli uhvatiti priključak, napad im i dalje nije funkcionirao te je Poljska imala ugodno vodstvo 34:26.

Međutim u nastavku susreta potpuno drugačija priča. Francuski šut je proradio i u drugom poluvremenu Francuska je ubacila čak 52 poena i potpuno okrenula susret.

45 sekundi prije kraja Heurtel je ubacio tricu za plus šest i tu je priči bio kraj.

Najbolji kod Francuza bili su Heurtel s 23 poena i šest asistencija te Boris Diaw s 13 poena. Kod Poljske Adam Waczynski ubacio je 15 poena.

Skupina A:
Poljska - Francuska 75:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!