Košarka

Simon: "Pokazali smo i da protiv najjačih imamo što reći", Bogdanović: "Odigrali smo pravu mušku utakmicu"

Petar Jenjić • utorak, 05.09.2017.
Simon: "Pokazali smo i da protiv najjačih imamo što reći", Bogdanović: "Odigrali smo pravu mušku utakmicu"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je prvi poraz na Eurobasketu protiv objektivno bolje Španjolske, prvog favorita za osvajanje prvenstva. Ipak, prema mišljenjima Bojana Bogdanovića i Krune Simona pokazala je jako dobru igru i ima se čemu nadati u nastavku natjecanja..

Bojan Bogdanović bio je među boljim pojedincima hrvatske reprezentacije u porazu od Španjolske. Svjestan je kako je teško biti pozitivan nakon izgubljene utakmice, ali kako je Hrvatska pokazala puno dobrih stvari.

"Teško je sada govoriti, ali odigrali smo pravu mušku utakmicu i to nam na kraju može biti satisfakcija. Ipak, poraz je tu, ali odigrali smo puno bolju utakmicu nego jučer i samo ovako trebamo nastaviti. Teško je biti pozitivan nakon poraza, ali mogli smo vidjeti puno dobrih stvari u igri. Dobro smo se potukli s njima, imaju braću Gasol koji su jako nezgodni pod koševima i pravili su nam problema u napadačkom skoku. Na kraju je bilo sve na jednu loptu koja je otišla na njihovu stranu i nadam se da ćemo se ponovno susresti na turniru."

"Znali smo svi kako će se ekipe pripremati na nas, ali mislim da su Simon i Popović iznijeli teret i moju lošiju igru. Važno je da se i ostali igraču polako dižu jer će nam trebati u nastavku natjecanja", zaključio je Bogdanović u izjavi za HRT.

Na Bogdanovićeve riječi nadovezao se Kruno Simon koji kaže kako je najvažnija utakmica ipak pred njima, ona u osmini finala.

"Odigrali smo dobro, ali nažalost smo izgubili. Pokazali smo i da protiv najboljih imamo što reći. Siguran sam da nije prevelika razlika hoćemo ili ići s prvog ili drugog mjesta u Istanbul. Za pet dana je ta odlučujuća utakmica i trebamo se pripremati za to. Najteže je igrati utakmice koje znaš da ćeš dobiti, ali mislim da je ovo naša prava slika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!