Košarka

Talijani šuterski podbacili, Njemačka upisala treću pobjedu

Branimir Korać • utorak, 05.09.2017.
Talijani šuterski podbacili, Njemačka upisala treću pobjedu
Foto: EPA

Njemačka je u četvrtom kolu skupine B Europskog prvenstva svladala Italiju 61:55 u susretu koji nije obilovao posebno kvalitetnom igrom. Talijani su vrlo loše šutirali iz igre, posebno Marco Belinelli...

Iako su Talijani ušli u susret kao blagi favoriti, napadački loša večer odvela ih je u poraz. Kada Marco Belinelli iz igre šutira samo 4/18, jasno je da Talijani imaju veliki hendikep i da u takvoj večeri teško mogu do pobjede.

Unatoč tome dugo su se držali u igri, u posljednjoj dionici bili su na samo dva razlike, ali produžili napadački post i završili u velikom minusu iz kojeg se nisu mogli izvući.

U prvom poluvremenu nije bilo većih bjegova, obje reprezentacije maksimalno su vodile s pet poena razlike, Njemačka je tu prednost imala u drugoj dionici, a Talijani su je izbrisali serijom 8:0 kojom su došli do prednosti. Do odlaska na odmor Njemačka je uspjela poravnati u samoj završnici preko Schrödera i na poluvremenu je na semaforu stajalo 29:29.

Niti u drugom dijelu nije viđena napadačka rapsodija. Italija ima nešto više napadačkog potencijala, ali ovo nije bio njen dan i Njemačka je izgledala nešto bolje.

Posljednji put Talijani su bili u egalu kada je Belinelli poravnao na 31:31, odmah nakon toga tricu je ubacio Voigtmann i poslije toga Njemačka više nije ispuštala prednost.

U posljednjoj dionici Njemačka je odmaknula, povela 59:47 i mirno dovršila posao. Italija je unatoč porazu i dalje u dobroj poziciji u borbi za prolaz, u posljednjem kolu igra protiv Gruzije i sama odlučuje o svojoj sudbini.

Najbolji kod Njemačke bili su Dennis Schröder sa 17 poena i Jens Voigtmann sa 17 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Italije Ariel Filloy je ubacio 15 poena.

Skupina B:
Italija - Njemačka 55:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!