Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 8. kolo, 05.09.2017, 20:45 h, Eskişehir Yeni Stadyumu, Eskisehir
Suci: Viktor Kassai, Vencel Tóth, György Ring, Ádám Farkas (svi Mađarska)
Turska
Turska
Cenk Tosun 75'
1:0(0:0) Hrvatska
Hrvatska

VIDEO: Hrvatska oštećena za jedanaesterac, Turci pobjedom potpuno zakomplicirali skupinu

Dario Dodić • utorak, 05.09.2017.
VIDEO: Hrvatska oštećena za jedanaesterac, Turci pobjedom potpuno zakomplicirali skupinu
Foto: EPA

Reprezentacija Turske u Eskisehiru je s minimalnih 1:0 svladala Hrvatsku i tako potpuno zakomplicirala skupinu I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Hrvatska je oštećena za nedosuđeni jedanaesterac u desetoj minuti, pogodak za pobjedu Turske postigao je Tosun u 75. minuti...

Turska
Turska
Hrvatska
1
Volkan Babacan
9
Cenk Tosun
10
Arda Turan
(do 70')
11
Hakan Calhanoglu
13
Caglar Soyuncu
14
Oguzhan Ozyakup
15
Mehmet Topal
17
Burak Yilmaz
(do 82')
18
Caner Erkin
20
Nuri Sahin
(do 87')
22
Kaan Ayhan
Pričuvni igrači
21
Emre Mor
70'
6
Ozan Tufan
82'
7
Okay Yokuslu
87'
Trener
Mircea Lucescu
2
(do 84')
8
(do 71')
 
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić

Zašto bi s Hrvatskom bilo jednostavno ako može komplicirano? Do utakmice s Islandom Hrvatska je lagano plovila prema prvoj poziciji u skupini I europskih kvalifikacija za SP u Rusiji i onda je dvama porazima u tri utakmice posve zakomplicirala situaciju. Sreća u nesreći jest što je i nakon poraza od Turske u Eskisehiru Hrvatska vodeća u skupini i ovisi sama o sebi, ali za pobjede će trebati bolja igra od večerašnje.

A lijepo je počela utakmica za Hrvatsku, koju je od prve minute umjesto ozljedom načetog Mandžukića započeo Nikola Kalinić - od prve minute uraganski su Hrvati krenuli u lov po pobjedu, a po prikazanoj igri činilo se kako je pogodak pitanje vremena. Sjajno je već u petoj minuti sve pripremio Brozović, riješio se dvojice Turaka, proigrao Matea Kovačića, koji je umjesto dodavanja u sredinu izabrao realizaciju, nije to bio dobar potez, Babacan lijepom obranom otklanja opasnost.

Uslijedila je situacija zbog koje će izbornik Čačić imati pravo prokomentirati suđenje. Ubačaj iz slobodnog udarca s lijeve strane išao je na Vidu, koji je na drugoj vratnici bio spreman nakloniti se i kao protiv Kosova poslati loptu u mrežu. Ispred njega Yilmaz namjerno rukom zaustavlja loptu, koja se odbija od vratnice. Bila je to situacija za jedanaesterac, a možda i za crveni karton, no Mađar Kassai i njegovi pomoćnici to nisu vidjeli.

Podignuli su se Turci nakon što su ih Mađari spasili, prijetio je Cenk nakon sjajne akcije, nesuđeni asistent trebao je biti Turan, ali Cenk s par metara promašuje Subašićev gol.

Kako je vrijeme odmicalo tako su Hrvati sve više padali sa snagom. Teret odgode i teškog terena na Maksimiru protiv Kosova uzeo je svoje, Turci su igrali sve bolje, kod Hrvatske je samo Luka Modrić bio maestralan, ali nije mogao sam.

Bolji su Turci bili na otvaranju drugog dijela, da je Yilmaz bio koncentriraniji u 56. minuti mogli su doći i do vodstva. Uzvratio je Modrić s druge strane, sve je sjajno pripremio za Ivana Perišića, koji neometan s lijeve strane gađa donji desni kut turskog gola, ali promašuje za pola metra.

Pritiskali su Turci, a samo je požrtvovni Badelj spriječio gol u 69. minuti. Opasno je pucao Calhanoglu, Badelj se požrtvovno bacio pred loptu i blokirao njegov pokušaj. Ključan trenutak dogodio se u 75. minuti. Pustili su hrvatski braniči Ozyakupa da opali s 25 metara, slabo je Subašić reagirao, odbio loptu prema sredini, a to se ne radi, lopta stiže na noge Tosuna, koji zabija za prvu pobjedu Turske protiv Hrvatske u prvom nastupu na stadionu u Eskisehiru.

Hrvatska je i dalje vodeća, čekaju je dvije teške utakmice protiv Finske kod kuće i Ukrajine u gostima, igraju samo dvije pobjede želimo li izravno na Svjetsko prvenstvo.


1-0 Cenk Tosun Goal Turkey 1-0 Croatia - 05.09... by sportvideostv

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Island2:0Ukrajina
Kosovo0:1Finska
Turska1:0Hrvatska
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2017. u 13:20
    Kolega mccmxi, mislim da niste shvatili poantu mog upisa. Nije ni da sam očekivao da ćete shvatiti, da budem iskren, prezahtjevno je to za nekog ko se vodi onom "sve je super sve je za pet kad si muško i voliš nogomet", tako da vas apsolutno razumijem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2017. u 08:47
    Inače, Modrić je sinoć bio naš najbolji igrač. Lovren siguran i pravovremen. Tako da njih dvojice se ostavi... Bilo ih je pola nezainteresiranih i nespremnih koji nisu zaslužili igrati sinoć tako da ti teza ne stoji. Treba poraditi na kemiji u ekipi, vidi se da se ne ponašaju kao momčad i prava... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2017. u 08:41
    @Big-Boss čekaj tebi je Pivarić kriv za poraz i lošu igru??? Definitivno je čovjek imao svojih žutih minuta na nekim utakmicama ali sinoć definitivno nije kriv za ništa. Čak štoviše, trudio se i prema naprijed i u obrani bio dobar. Nego daj mi objasni igru Nikole Kalinića, novog igrača Milana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • qvestor06.09.2017. u 07:48
    Uvijek smo se mučili u kvalifikacijama ali smo i mijenjali izbornika i ta šok terapija se pokazala dobrom jer smo se nakon toga i kvalificirali pa baš me zanima dal će savez primijenit isti recept. Čačić tvrdoglavo gura stalno iste igrače iako je vidljivo da su izvan forme po meni treba dati... [više na forumu]
    qvestor
  • Tko Gdje06.09.2017. u 03:43
    Kad nas poltroni vode!
    Tko Gdje