Košarka

Ukrajina potopila nemotivirane Izraelce i izborila osminu finala

Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2017.
Ukrajina potopila nemotivirane Izraelce i izborila osminu finala
Foto: EPA

Košarkaši Ukrajine potpuno su razbili domaćina Izrael koji je večeras igrao bez pravog motiva, s obzirom na to da nije imao nikakve šanse za prolazak dalje. Pobjedom 88:64 prošli u osminu finala i tako izbacili Gruziju iz daljnjeg natjecanja...

Uoči početka natjecanja mnogi su stavljali Gruziju kao momčad koja bi mogla jako daleko, dok se Ukrajincima prognoziralo ispadanje u skupini. Ipak, sama natjecanja često pokažu drugačije, a takav je slučaj bio i ovdje. Ukrajina je pobjedom protiv domaćina Izraela rezultatom 88:64 izborila četvrto mjesto i izbacila Gruzijce iz daljnjeg natjecanja zbog boljeg međusobnog omjera.

Iako nisu imali nikakve šanse za prolazak dalje, Izraelci očito nisu bili dovoljno motivirani zaključiti natjecanje pobjedom pred domaćom publikom. Naprotiv, odigrali su vrlo slabu utakmicu i prvenstvo napuštaju sa samo jednom pobjedom. U osmini finala Ukrajinci će odmjeriti snage s neporaženom Slovenijom.

Izraelci bez Richarda Howella i Ukrajinci bez Oleksandra Mišule odigrali su današnji dvoboj. Domaćin je bio u vodstvu kroz veći dio prve četvrtine, ali u posljednjim minutama Ukrajina ukradenim loptama i laganim poenima iz kontre dolazi do prednosti. Serijom 8:0 zaključuje prvu četvrtinu s tri koša viška (19:16).

Kako su zaključili prvu tako su započeli i drugu četvrtinu. U tri minute Ukrajinci su postigli deset koševa i došli do dvoznamenkaste prednosti. Igra Izraela potpuno se raspala, a gostujuća prednost rasla je iz napada u napad. Serija 22:2 četiri minute prije odlaska na odmor dovoljno govori o tome koja je momčad imala više motiva pobijediti.

Drugo poluvrijeme bilo je identično drugoj četvrtini. Ukrajinci su bez većih problema održavali stečenu prednost i prošli u osminu finala.

Vjačeslav Kravcov sa 17 poena (7/11 za dva, slobodna bacanja 3/4) i sedam skokova predvodio je Ukrajinu, Ruslan Otverčenko je dodao 13 koševa (2/5 za dva, 3/6 za tricu).

Najbolji je kod Izraelaca bio Lior Eliyahu s 12 koševa (6/11 za dva, slobodna bacanja 0/1), pet skokova i šest asistencija.

Eurobasket, 5. kolo, skupina B:
Izrael - Ukrajina 64:88 (16:19, 12:27, 11:25, 25:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!