Nogomet

VIDEO: FIFA ponavlja utakmicu zbog sudačke pogreške

HINA • četvrtak, 07.09.2017.
VIDEO: FIFA ponavlja utakmicu zbog sudačke pogreške
Foto: EPA

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odlučila je ponoviti utakmicu između Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine zbog očitog sudačkog previda.

Južna Afrika je dobila utakmicu rezultatom 2-1, ali je FIFA poništila utakmicu zbog izmišljenog jedanaesterca, a sudac utakmice Joseph Lamptey je doživotno suspendiran.

Lamptey je pri rezultatu 0-0 dosudio kazneni udarac za domaćine jer je vidio da je Kalidou Koulibaly igrao rukom, međutim senegalskog igrača lopta je pogodila u koljeno. Južna Afrika je iz tog jedanaesterca povela 1-0 i na kraju pobijedila 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za SP.

"Ova odluka slijedi potvrdu Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je potvrdio prvotnu Fifinu kaznu, odnosno doživotnu suspenziju za suca Joseph Lampteyja iz Gane. Ova odluka odmah stupa na snagu, a nova utakmica bit će odigrana u studenom," poručili su iz krovne nogometne organizacije.

U skupini D posljednjeg kruga afričkih kvalifikacija za SP 2018. godine vode Burkina Faso i Kape Verde sa po šest bodova, Senegal je treći s pet bodova, dok Južna Afrika ima jedan bod. Senegal i Južna Afrika imaju utakmicu manje.

Na SP će samo pobjednik skupine.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.09.2017. u 16:16
    ajmo ponoviti utakmicu Turska- Hrvatska, penal cist ko suza, sudac na liniji 5 metara udaljen. Ajmo to prenositi na kosarku: Luigi Lammonica, miljenik svih hrvatskih sladusca kosarke, suspendiran dozivotno.
    narada108
  • ginter07.09.2017. u 13:20
    Nekako nisam sklon vjerovanju da bi se identično postupilo da u igri nisu i neki viši interesi. Površno gledano kao da je repka Senegala neuproedo atraktivnija za SP! A Sportski arbitražni sud tako i tako s par nespretnih odluka u zadnje vrijeme gubi ugled, gubi autoritet.
    ginter