Nogomet

Nogometni vikend: Milanova pojačanja na ispitu u Rimu, Manchester City čeka Lovrenov Liverpool

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 08.09.2017.
Nogometni vikend: Milanova pojačanja na ispitu u Rimu, Manchester City čeka Lovrenov Liverpool
Foto: EPA

Vrlo zanimljivo bit će ovog vikenda u europskim ligama koje se aktiviraju nakon povratka igrača s reprezentativnih akcija. Posebno zanimljivi mogli bi biti susreti u Rimu i Manchesteru gdje Lazio dočekuje Kalinićev Milan, a Manchester City igra protiv Liverpoola...

Treće kolo Serie A obilježit će dvoboj u Rimu gdje Lazio dočekuje Milan. Milan je napravio potpunu rekonstrukciju momčadi ovog ljeta, potrošio je preko 200 milijuna eura na pojačanja i želi već ove sezone doći do velikog rezultata te se boriti za naslov prvaka. Među pojačanjima je i Nikola Kalinić koji još uvijek nije potpuno uigran s momčadi, kratak ciklus priprema za vrijeme reprezentativne akcije nije proveo s novim klubom i moguće je da će ponovno krenuti s klupe. U prvom sastavu ipak bi trebao biti Lucas Biglia, dojučerašnji igrač Lazija koji je ovog ljeta preselio u Milan.

Za milansku momčad ovo će biti prvi pravi ispit ove sezone. "Lazio je dobra momčad što je pokazao pobjedom protiv Juventusa u Superkupu. To nikada nije lako ostvariti. Neće nam biti jednostavno, nadam se da ću igrati, spreman sam za nastup. Dobro se osjećam, odradio sam 30 minuta protiv Cagliarija, zatim igrao za Argentinu i dobro trenirao ovog tjedna", istaknuo je Biglia.

Što se tiče ostalih susreta, Juventus i Inter ne bi smjeli imati problema te bi trebali potvrditi dobar start u sezonu. Mandžukić i društvo čekaju na svom stadionu Chievo dok Inter igra na San Siru protiv Spala. Zanimljivije bi trebalo biti u Genovi i Bologni, Sampdoria će ugostiti Romu, a Napoli ide u goste Bologni. Pet je momčadi još uvijek bez ijednog boda, među njima i Fiorentina koja gostuje kod Verone i tamo će pokušati popraviti dojam sa starta sezone.

Iako ljestvica ne sugerira tako, najzanimljiviji dvoboj petog kola Ligue 1 odigrat će se u Nici gdje istoimeni domaćin dočekuje Monaco. Nice je jako loše krenula u sezonu, ima samo tri boda nakon četiri odigrana kola, a posebno loša vijest za Nicu je da uopće nije imala tako težak raspored. U petom kolu imat će najteži zadatak dosad, dolazi joj u goste Monaco u derbiju Azurne obale. Klub iz Monte Carla zaradio je ogroman novac ovog ljeta, nešto manje je uložio u momčad, ali bez obzira na to rezultati su zasad odlični i još uvijek je stopostotan.

Leonardo Jardim tijekom ovih nekoliko dana pokušao je uklopiti nove igrače što je više moguće, a dobra vijest je i da će Radamel Falcao ipak biti spreman za nastup. "Vrlo je važno da što prije uklopimo ove igrače koji su nam došli krajem prijelaznog roka. Balde Keita tek treba doći, Stevan Jovetić odradio je samo dva treninga, sigurno je da će im trebati vremena. Ali dobra je vijest da će Falcao biti spreman, možda ne za svih 90 minuta, ali dio susreta sigurno."

Kolo se otvara s dva današnja susreta, Lille dočekuje Bordeaux, a PSG putuje kod posljednjeplasiranog Metza. Vrlo snažni Parižani očekuju novu pobjedu, a trebao bi debitirati i Kylian Mbappe koji je u kontroverznom transferu zamijenio dres Monaca onim PSG-a. Parižani bi tako trebali prvi put nastupiti s paklenim triom u napadu - Neymarom, Edinsonom Cavanijem i Mbappeom.

Ugodan tjedan za madridski Atletico mogao bi biti upotpunjen i pobjedom u derbiju u Valenciji. Diego Simeone produžio je ugovor s Madriđanima do 2020. godine i pokazalo se da je kontinuitet dobitna kombinacija. Dok je Simeone u Atleticu još od 2011. godine, Valencia je promijenila čak 11 trenera, a rezultati su bili daleko od zadovoljavajućih. No u novu sezonu Valencia je krenula dobro, uzela je bod na gostovanju kod madridskog Reala gdje je odigrala 2:2. Atletico pak i treću utakmicu u nizu igra u gostima, prije nego bude dovršen novi stadion, a nakon što je kiksao na startu protiv Girone, oporavio se visokim slavljem kod Las Palmasa.

Atletico tijekom ovog prijelaznog roka nije smio dovoditi igrače zbog Fifine kazne, no zadržao je momčad na okupu i to je uvjerilo i Simeonea da ostane. "Kada sam saznao da nećemo moći dovesti nove igrače, od kluba sa samo tražio da ne bude rasprodaje. Želja mi je ispunjena. Da mi netko ponudi hrpu novca i odlazak Griezmanna, Saula i Kokea ili ostanak momčadi na okupu bez dovođenja igrača, uopće ne bi razmišljao, izabrao bih ovo drugo", istaknuo je Simeone.

Barcelona u gradskom derbiju igra protiv Espanyola i trebat će biti oprezna jer neće biti u idealnom stanju. Previše igrača bilo je na reprezentativnim akcijama, debitirat će i Dembele koji još uvijek nije uklopljen i u igran u Barcelonin sustav stoga Espanyol ima priliku za iznenađenje. Real Madrid otvara subotnji dio programa već u 13 sati protiv Levantea.

Nijemci na rasporedu imaju susrete trećeg kola, a Bayern gostuje kod Kramarićevog Hoffenheima. Dok su Bavarci u prva dva kola upisali očekivane pobjede, Hoffenheim je svladao uz dosta muke Werder pa remizirao protiv Bayera iz Leverkusena te ga sada očekuje najteži ispit dosad. Carlo Ancelotti tijekom reprezentativnog tjedna ostao je bez Davida Alabe koji je zaradio ozljedu zbog koje će propustiti ovo gostovanje, ali Bayern u svakom slučaju dolazi kao favorit. Hoffenheim je izgubio neke važne igrače od prošle sezone i to se osjeti na igrama.

"Hoffenheim još uvijek ima sjajnu momčad što pokazuju i četiri osvojena boda u prva dva kola. Prošle sezone imao je nakon prva dva kola samo dva boda stoga je start bolji nego prošlosezonski", tvrdi Sebastian Rudy koji je dres Hoffenheima zamijenio Bayernovim ovog ljeta. Dobra vijest za Hoffenheim je činjenica da Julian Nagelsmann još uvijek nije upisao poraz u susretima s Bayernom.

Treće bundesligaško kolo ostat će zapisano u povijest uz prvi susret sa sutkinjom u glavnoj ulozi, Bibiana Steinhouse sudit će dvoboj između Herthe i Werdera. Dortmundska Borussia igra protiv Freiburga, a debitirat će Andrij Jarmolenko koji je doveden nakon prodaje Ousmanea Dembelea Barceloni, a zanimljivo će biti u dvoboju između još neporaženog HSV-a i RB Leipziga.

Veliki dvoboj na otvaranju premierligaškog kola, Manchester City na Etihadu dočekuje Lovrenov Liverpool. Posljednjih tjedana dosta se pričalo o odlasku/ostanku Philippea Coutinha iz Liverpoola, Brazilac je na kraju ipak ostao, ali neće igrati protiv Cityja. Iako je nastupio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u dresu Brazila, Coutinho ipak nije u sastavu za prvenstveni dvoboj. "Odlučio sam ga ostaviti izvan momčadi kako bi dobio dodatne treninge i bio što prije spreman. Mogao je nastupiti 15-20 minuta, ali mislim da to nema smisla", istaknuo je Jürgen Klopp.

Osim Coutinha neće igrati niti Clyne i Lallana dok su svi ostali u konkurenciji uključujući i Lovrena koji bi trebao krenuti od prve minute. Niti Guardiola nema cijelu momčad na raspolaganju, Kompany neće igrati zbog ozljede, Sterling je suspendiran, a po upitnikom je nastup Gündogana.

Dosad savršeni Manchester United bit će na ispitu kod Stokea, čvrste momčadi koja uvijek igra dobro protiv jačih protivnika. Ove sezone već je skinula Arsenal, a prijetit će i Unitedu. Arsenal pak na svom travnjaku dočekuje Bournemouth, a zanimljive dvoboje imat će i Leicester koji dočekuje Chelsea te Everton koji igra na svom travnjaku protiv Tottenhama. Slaven Bilić mora početi pobjeđivati, a imat će priliku za to u Londonu protiv Huddersfielda u ponedjeljak navečer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!