Košarka

Njemačka izborila četvrtfinale, Nando De Colo promašio tricu za produžetak

Petar Jenjić • subota, 09.09.2017.
Njemačka izborila četvrtfinale, Nando De Colo promašio tricu za produžetak
Foto: EPA

Košarkaši Njemačke u vrlo zanimljivoj utakmici svladali su favoriziranije Francuze rezultatom 81:78, odlično odigranim drugim poluvremenom. Predvođeni Schröderom i Thiesom došli su do devet koševa prednosti u 38. minuti, no odlični Fournier vratio je Francusku u egal. Imala je čak i šut za produžetak, no De Colo nije pogodio...

Prvo manje iznenađenje vidjeli smo u drugoj utakmici osmine finala. Francuska nakon slabijih izdanja u skupini nije uspjela podignuti razinu igre u utakmici na ispadanje i u konačnici je poražena od vrlo dobre Njemačke 81:78. Tako po prvi puta od 1997. godine nisu uspjeli ući barem u četvrtfinale.

Francuzi su kontrolirali rezultat dok se Dennis Schröder mučio sa šutom i promašio prvih sedam pokušaja. Buđenjem razigravača Atlanta Hawksa budi se i Njemačka, posebno Daniel Theis čiji su poeni u završnici bili ključni za njemačku pobjedu. Posljednji napad na susretu, za produžetak, imali su Francuzi, ali Nando De Colo nije pogodio. Za ulazak u polufinale igrat će protiv boljeg iz dvoboja Turske i Španjolske.

Neučinkovit početak na obje strane, no Francuska se brže pribrala i nakon poena Borisa Diawa došla do deset koševa prednosti (14:4). Iako nisu ubacili nijednu tricu u prvoj četvrtini Nijemci su ostali na prihvatljivih devet poena zaostatka od momčadi čiji su igrači imali ujednačen napadački učinak.

Na prve poene Dennisa Schrödera Njemačka je morala čekati sve do druge četvrtine, no držao ih je u igri Lucca Steiger s dvije ubačene trice. Njegov šuterski izazov prihvatio je Diaw i držao Francuze na pristojnoj udaljenosti.

Kako je odmicalo drugo poluvrijeme Nijemci su igrali sve bolje i polako se počeli približavati. Većina poena na obje strane stizala je iz reketa, dok je vanjski šut bio gotovo nepostojeći. U završnici treće dionice došli su do izjednačenja, a u 31. minuti stigli i do prvog vodstva na utakmici ubačajem Maodoa Loa (58:56).

U samo dvije minute posljednje četvrtine, bez prvog igrača Schrödera, Njemačka je ubacila devet poena i preuzela inicijativu. Nakon kratkog povratka Francuza zahvaljujući pet poena Evana Fourniera, Nijemci ubacuju dvije uzastopne trice i dolaze na plus pet (70:65).

Odlični Daniel Theis igrao je najbolju utakmicu na turniru, a u ključnim trenucima ubacio je osam koševa. Novi igrač Boston Celticsa zabio je tricu za devet poena viška (77:68). Sjajni Fournier držao je Francuze u igri sve do posljednjih sekundi, vrativši ih u egal. U posljednjem napadu imali su čak i šut za produžetke, no De Colo nije bio precizan.

Daniel Theis zaključio je susret s 22 poena (6/7 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i sedam skokova, dok je Dennis Schröder dodao 21 koš (5/11 za dva, 0/4 za tricu, slobodna bacanja 11/11) i osam asistencija.

Francuze je predvodio Evan Fournier s 27 koševa (7/9 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 4/5), Boris Diaw je dodao 15 koševa (3/5 za dva, 3/3 za tricu), devet skokova i pet asistencija.

Eurobasket, osmina finala:
Njemačka - Francuska 81:78 (10:19, 24:21, 21:16, 29:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!