Tenis

Sloane Stephens povratničku bajku zaokružila titulom na US Openu

Dario Dodić • nedjelja, 10.09.2017.
Sloane Stephens povratničku bajku zaokružila titulom na US Openu
Foto: EPA

Američka tenisačica Sloane Stephens pobjednica je posljednjeg Grand Slama godine, US Opena. U finalu u Flushing Meadowsu Stephens je uvjerljivo svladala sunarodnjakinju i prijateljicu Madison Keys...

Dvije najbolje prijateljice, dvije velike povratničke priče, dvije debitantice u finalu US Opena, samo jedno mjesto na tronu. "Voljela bih da sam igrala u finalu protiv bilo koje druge igračice, samo ne protiv Madison. Voljela bih da postoji neriješen rezultat u tenisu", rekla je poslije meča Sloane Stephens, novopečena osvajačica posljednjeg Grand Slama godine, nakon što je u sat vremena posve nadigrala i u dva seta porazila svoju najbolju prijateljicu s Toura, Madison Keys.

Teško je bilo očekivati da će Stephens i Keys početkom rujna biti u finalu US Opena, nakon što su mlade Amerikanke zbog ozljeda preskočile dobar dio sezone. Nekako težu priču imala je Stephens, koja gotovo godinu dana nije nastupala. 23. siječnja operirala je nogu, sedam i pol mjesec kasnije osvojila je US Open i upotpunila povratak iz bajke.

Na žalost brojnih gledatelja finale je bilo poprilično jednostrano. Keys je ušla s popriličnim grčem u meč i nije ga se uspjela otarasiti do samog kraja. Stephens je poput najvećeg predatora fokus držala na cilju i dohvatila ga nakon sat vremena.

Prva četiri gema bila je to ravnopravna priča u finalu, držala je suvereno servis Keys, kao robot nepogrešiva bila je Stephens. A onda je Sloane načela Madison, u petom gemu dolazi do prvog breaka. U devetoj igri Stephens drugu break/set-loptu pretvara u set, a veliku prednost nije ispustila u drugom setu.

Ne samo da je nije ispustila, nego je dominantno okončala meč ne ispustivši nijedan gem do kraja. 6:3, 6:0 možda djeluje nedostojno jednog Grand Slam finala, ali svatko tko prati ove dvije Amerikanke zna da su posve zaslužile finale, ovaj put je pripalo Stephens, ali budite uvjereni, dvije godine mlađa Keys dočekat će svoj trenutak.

US Open, žene, finale:
Sloane Stephens (SAD) - Madison Keys (SAD, 15) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!