Košarka

Petrović nakon poraza: "Nismo bili pravi i uvijek smo zaostajali"

Petar Jenjić • nedjelja, 10.09.2017.
Petrović nakon poraza: "Nismo bili pravi i uvijek smo zaostajali"
Foto: EPA

Aco Petrović nakon utakmice i poraza od Rusije u osmini finala Eurobasketa istaknuo je kako je Hrvatska igrala bez prave energije i dopustila Rusiji da se lako razigra. Na pitanje o ostavci i odlasku s mjesta izbornika rekao je kako o tome nije razmišljao...

Hrvatska se još jedno prvenstvo oprostila nakon prve eliminacijske utakmice. Rusija je bila bolja od početka do kraja i u konačnici je slavila 101:78. Izbornik Aco Petrović istaknuo je kako je manjak energije uvelike utjecao na konačan rezultat i kada su naišli na zid, nisu ga mogli prijeći.

"Jednostavno moram priznati da su Rusi bili nemjerljivo bolji od nas. Dok smo još u prvom poluvremenu izgledali dobro napadački i pogađali šuteve, no dali su dosta laganih poena i tu su se razigrali. Nakon poluvremena udarili smo u zid i počeli promašivati slobodna bacanja."

"Danas moramo reći da smo izgubili od jedne sjajne ekipe, zasluženo su pobijedili. Glavno je pitanje zašto smo u utakmicu ušli energetski slabo. Početak susreta i kraj prvog poluvremena, gdje smo primili onakav koš za 46:42, dovoljno govori o našoj dekoncentraciji. Nakon toga promašili smo 4-5 slobodnih bacanja u drugom poluvremenu, a tada smo potonuli i psihički."

"Nismo bili pravi i uvijek smo zaostajali. Kada se Šved razigrao i proigrao ostale imali smo jako puno problema, čak više kad su igrali bez Mozgova, nego s njim na terenu."

Na pitanje što misli o ostavci nije dao konkretan odgovor, kazavši kako je bio potpuno koncentriran na samu utakmicu.

"O tome nisam razmišljao jer sam maksimalno bio fokusiran na ovu utakmicu i dogovor je bio da od natjecanja do natjecanja sjednemo i porazgovaramo. Žao mi je što nismo bili kompaktna momčad, utakmicu smo izgubili još kada nismo gubili velikom razlikom i kada je izgledalo da je zaostatak prihvatljiv. Dobro smo napadali u prvom poluvremenu, no ništa nismo branili i samo je bilo pitanje kojom ćemo razlikom izgubiti", zaključio je Petrović u razgovoru za HRT.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje11.09.2017. u 07:20
    Koliko god da je Aco kriv on ne može puno više, krivica je na savezu koji godinama ignorira razvoj trenera, mladih igrača i potrebe struke. Očajno
    Tko Gdje
  • pikepiletina11.09.2017. u 00:39
    sad više nisu suci krivi. sad su Aci krivi igrači. glavno da je on odlično pripremio utakmicu. ACO ODLAZI!
    pikepiletina
  • Mikinosonja11.09.2017. u 00:20
    Aco puno si dao za hrvatsku košarku ali si puno i uzeo. Vrijeme je da odeš u povijest bar što se tiče seniorskog trenerskog posla .
    Mikinosonja
  • ARIZIN10.09.2017. u 23:21
    Da da izgleda da smo radi promašenih slobodnih izgubili, sad se ne može Aco vadit na suce pa ćemo na slobodna bacanja...
    ARIZIN