Tenis

Rafael Nadal otišao do kraja i osvojio 16. naslov na Grand Slam turnirima

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 11.09.2017.
Rafael Nadal otišao do kraja i osvojio 16. naslov na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

Sve je nekako vodilo u tom smjeru. Rafael Nadal tijekom dva tjedna tenisa u New Yorku jednostavno je bio najbolji, imao je najmanje oscilacija i na kraju je zasluženo osvojio titulu...

Nadal je u finalu nakon dva sata i 27 minuta igre pobijedio Južnoafrikanca Kevin Anderson 6-3, 6-3, 6-4 osvojivši svoj 16. Gran Slam naslov pri čemu treći na US Openu. U New Yorku je slavio i 2013. i 2010. godine, a još jednom je bio u finalu (2011).

Nadalu je ovo bio ukupno 74. osvojeni turnir u 109. finalu.

Andersonu je već ulazak u finale najveći uspjeh na jednom od četiri najveća svjetska turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Opena), a do sada je najdalje stigao do četvrtfinala i to upravo u New Yorku 2015. godine.

Nadalu i Andersonu je ovo bio peti međusobni ogled i peta Nadalova pobjeda pri čemu je Anderson osvojio samo jedan set.

Embed from Getty Images

Obojica su tijekom karijere prolazili kroz teške trenutke, imali problema s ozljedama i velika je satisfakcija dolazak u finale US Opena. Španjolac je na kraju bio uspješniji što u biti nije nikoga posebno iznenadilo.

Od početka turnira oni koji su mogli stvoriti probleme Nadalu ušli su u probleme, ispadali i Nadal je u svaki dvoboj ulazio kao izraženi favorit. Za razliku od mnogih, nije pao pod pritiskom i otišao je do kraja.

Anderson se u finalu borio, pružio je koliko je mogao, ali Nadal je na kraju ipak bio prejak. Španjolac je bio sjajan na svom servisu, Anderson nije imao nijednu break priliku u cijelom meču dok je s druge strane četiri puta gubio svoj servis.

"Uvijek sam govorio da je Nadal jedan od najboljih tenisača današnjice, a ovdje je bio prepun samopouzdanja. Posljednjih godina imao je puno problema s tim ozljedama, no čini se da se vratio na pravi način i vrijeme će pokazati kakva mu je budućnost. Puno toga sam naučio, bio je ovo vrlo težak meč protiv protivnika koji je ovdje bio već 20 puta", rekao je Anderson koji je odigrao najbolji turnir u karijeri.

US Open, finale:
Rafael Nadal (Španjolska) - Kevin Anderson (Južna Afrika) 6:3, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!