Nogomet

VIDEO: Kraj za Mamićev Al Ain u AFC Ligi prvaka, Al Hilal u uzvratu uvjerljivo slavio i prošao u polufinale

Dario Dodić • ponedjeljak, 11.09.2017.
VIDEO: Kraj za Mamićev Al Ain u AFC Ligi prvaka, Al Hilal u uzvratu uvjerljivo slavio i prošao u polufinale
Foto: EPA

Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić, nije se uspio plasirati u polufinale Azijske Lige prvaka. Nakon remija bez golova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Al Ain je u gostima kod Al Hilala teško poražen te se tako već u četvrtfinalu oprostio od natjecanja...

Zoran Mamić nije uspio ponoviti pothvat Zlatka Dalića, koji je s Al Ainom prošle sezone igrao finale Azijske Lige prvaka. Mamić je ove sezone preuzeo klub i ispao iz Lige prvaka već u četvrtfinalu.

Realne šanse za prolaz Al Ain je izgubio već u prvom ogledu kada je na domaćem terenu odigrao tek 0:0. Pravo je čudo da je ta utakmica završila bez pogodaka jer prilika je bilo na obje strane, a nakon posljednjeg sudačkog zvižduka bilo je jasno da će momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata teško iznenaditi u Saudijskoj Arabiji.

Tako je i bilo, Al Ain je u uzvratu u Rijadu pometen, na krilima sjajnog Brazilca Carlosa Eduarda Al Hilal je s 3:0 potvrdio plasman u polufinale natjecanja.

Brazilac je u završnici prvog dijela uništio Mamićeve snove o polufinalu Lige prvaka. U 43. minuti je na ubačaj Milesija glavom zabio za 1:0, a tri minute kasnije, ponovno na dodavanje Milesija, pobjegao gostujućoj obrani i povisio na 2:0.

U završnici susreta Mamić je sve karte bacio u napad što se njegovoj momčadi brzo osvetilo, u 74. minuti Eduardo još jednom bježi obrani Al Aina i upotpunjuje svoj hat-trick i potvrđuje posve zasluženi prolaz Al Hilala u iduću fazu natjecanja.

Azijska Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrati:
Al Hilal - Al Ain 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ARIZIN11.09.2017. u 22:36
    Sutra očekujem članak Čačić ipak dobiva otkaz na klupu reprezentacije stiže Zoran Mamić...
    ARIZIN