Nogomet

VIDEO: Ivanković gostujućom pobjedom prošao u polufinale, Guangzhou umalo ponovio Barcino čudo

Dario Dodić • utorak, 12.09.2017.
VIDEO: Ivanković gostujućom pobjedom prošao u polufinale, Guangzhou umalo ponovio Barcino čudo
Foto: Davor Sajko

Iranski Persepolis kojeg vodi hrvatski strateg Branko Ivanković plasirao se u polufinale Azijske Lige prvaka nakon što je u gostima svladao Al Ahli s 3:1. U kineskom ogledu Guangzhou je nadoknadio zaostatak od četiri pogotka iz prvog susreta sa Šangajem i onda ispao na penale...

Nakon što je kod kuće remizirao (2:2) protiv Al Ahlija iz Saudijske Arabije Branko Ivanković se sa svojim Persepolisom našao u teškoj situaciji pred uzvrat četvrtfinala AFC Lige prvaka. Dobro je krenulo za Ivankovićevu momčad u Abu Dhabiju, poveli su gosti u petoj minuti pogotkom Alipoura, ali su nakon deset minuta igre ostali s igračem manje na travnjaku nakon što je isključen Kamyabinia.

Izdržali su Iranci sve do 52. minute, kada je Al Jamaan krasnim pogotkom donio izjednačenje Al Ahliju. Ključan trenutak za Ivankovićev sastav dogodio se u 81. minuti kada je Al Ahlijev Hawsawi rukom zaustavio loptu na gol-liniji. Dosuđen je jedanaesterac, a Hawsawi je zaradio izravni crveni karton.

U novo vodstvo goste dovodi Mensha, a duboko u sudačkoj nadoknadi iz još jednog jedanaesterca Taremi zabija za konačnih 1:3 i prolaz Persepolisa u polufinale Azijske Lige prvaka.

Prava drama odvijala se u Guangzhouu gdje je Scolarijev Evergrande umalo na senzacionalan način nadoknadio zaostatak od četiri gola protiv Šangaj SIPG-a. Naime, u Šangaju je domaćin slavio s 4:0, ali je Guangzhou u uzvratu pobijedio identičnim rezultatom.

Za 1:0 zabio je Alan u 21. minuti nakon velike pogreške gostujuće obrane. Isti je igrač 15-ak minuta kasnije glavom povisio na 2:0.

Domaćini su shvatili da je čudo moguće kada je Goulart glavom zabio za 3:0 u 83. minuti. Stadion je eruptirao od oduševljenja kada je u prvoj minuti sudačke nadoknade Goulart donio produžetke, ponovno je glavom poslao loptu u mrežu Villas-Boaseve momčadi.

U produžecima su gosti ostali bez Jiajieja, koji je zaradio drugi žuti karton u 97. minuti, ali je Hulk sjajno izvedenim slobodnim udarcem smanjio na 4:1. U samoj završnici drugog produžetka Goulart iz jedanaesterca zabija za 5:1 - pobjednik četvrtfinalnog ogleda odlučivao se izvođenjem jedanaesteraca.

Upravo je Goulart, koji je u 120 minuta igre zabio hat-trick, bio tragičar domaćina, pogodivši vratnicu u prvoj seriji jedanaesteraca, svi su ostali izvođači bili precizni, u polufinale prolazi Šangaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!