Tenis

Jana Fett ispustila već dobiveni meč i propustila ostvariti najveći uspjeh karijere

Dario Dodić • subota, 16.09.2017.
Jana Fett ispustila već dobiveni meč i propustila ostvariti najveći uspjeh karijere
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Jana Fett imala je veliku priliku ostvariti uspjeh karijere. Imala je polufinalni dvoboj na WTA turniru u Tokiju u rukama, no na kraju je izgubila od Japanke Miyu Kato u tri seta...

Jedna loptica dijelila je Janu Fett od najvećeg uspjeha karijere, plasmana u finale 226.750 dolara vrijednog WTA turnira u Tokiju. Nakon gotovo tri sata borbe u polufinalu je poražena od japanske tenisačice Miyu Kato.

Hrvatica je imala meč-loptu na svom servisu u drugom setu, ali je nije iskoristila. Pokazala je Jana više u prva dva seta, činilo se kako je tek pitanje trenutka kada će okončati meč i doći do najveće pobjede u karijeri, ali nešto je u drugom setu pošlo po zlu i Japanka Kato je s 2-1 u setovima došla do finala.

U dvoboju dvaju tenisačica koje su nastup u glavnom ždrijebu turnira osigurale kroz kvalifikacije Fett je slovila za favoritkinju, što je u dobrom dijelu prva dva seta i pokazala na terenu u Tokiju. Iako se mučila na svom servisu Jana je zahvaljujućim trima breakovima došla do prvog seta sa 6:4.

Imala je Jana dva breaka prednosti u drugom setu, vodila je 4:1, ali Japanka osvaja četiri gema zaredom i dolazi do prednosti 5:4. U 11. igri Fett dolazi do novog breaka i vodstva 6:5. Servirala je za meč, došla do 40:30 i meč-lopte, a onda dvostrukom pogreškom počastila Kato, koja par poena kasnije dolazi do tie-breaka. U 13. igri Jana je osvojila tek jedan poen, s laganih 7:1 Kato dolazi do 1-1 u setovima.

Činilo se da je slaba završnica drugog seta iza Hrvatice kada je treći set otvorila s 3:0. No, vidjelo se da Jana pada sa snagom, pojavili su se i grčevi, Japanka se još jednom vratila u petoj igri. U devetom gemu spasila je Jana tri break-prilike, ali nije uspjela završiti gem u svoju korist, iz četvrtog pokušaja Kato dolazi do breaka prednosti, a zatim na svom servisu i do rutinske potvrde plasmana u finale gdje će igrati protiv Kazahstanke Zarine Diyas.

WTA Tokio, polufinale:
Miyu Kato (JAP, Q) - Jana Fett (HRV, Q) 4:6, 7:6(1), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.09.2017. u 13:55
    Ipak odlican turnir Jane iz kvala u polufinale je hvale vrijedno i konacno ulazak u top 100!
    interreg
  • interreg17.09.2017. u 13:53
    Postaje vec specijalitet nasih tenisacia gubiti "dobivene meceve" iako taj izraz bas i nevolim jer u tenisu ipak moras osvojiti taj zadnji poen i tek je onda dobiveno.
    interreg