Košarka

Predstavljen Skelin: "Nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav"

HINA • subota, 16.09.2017.
Predstavljen Skelin: "Nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav"
Foto: FaH

Ivica Skelin (44) imenovan je novim izbornikom košarkaške reprezentacije Hrvatske i na toj dužnosti naslijedit će Aleksandra Petrovića kojemu je u dva zadnja mandata bio prvi pomoćnik.

Nakon što su u petak Aleksandar Petrović i Hrvatski košarkaški savez dogovorili raskid suradnje Upravni odbor HKS-a imenovao je u subotu njegovog dosadašnjeg pomoćnika Ivicu Skelina novim izbornikom čija će glavna zadaća biti proći kvalifikacije i odvesti hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

To neće biti nimalo lak zadatak jer već do 6. listopada treba poslati prijavu od 24 igrača koji će konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Nizozemske, Italije i Rumunjske , a Skelin u tim utakmicama neće moći računati na pomoć igrača iz NBA ali i onih koji nastupaju za klubove iz Eurolige.

Poraz u osmini finala na EuroBasketu u kojem je Hrvatska poražena od Rusije sa 78-101 natjerao je čelnike HKS-a na brzu reakciju i izborničko mjesto povjerilo čovjeku koji je od 2011. godine radio kao pomoćnik Josipu Vrankoviću, Jasminu Repeši i u dva mandata Aleksandru Petroviću i koji najbolje poznaje potencijalne reprezentativce jer je sa svima njima već radio.

Skelin će uz izborničku funkciju i dalje obnašati funkciju trenera momčadi Splita s čijom je mladom momčadi u posljednjih nekoliko godina postizao zapažene rezultate u našoj košarkaškoj ligi.

Novog izbornika na konferenciji za medije predstavili su predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i šef Stručnog savjeta Dino Rađa.

"Osim sa Skelinom razgovarali smo i s Antom Nazorom, ali nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav. Skelin poznaje igrače i lakše će mu sve to biti preuzeti na sebe", kazao je Vranković je dok je Rađa naglasio da je ovo nagrada za Skelinov dosadašnji rad.

"Morali smo reagirati brzo i morali smo krenuti u novom smjeru. Razlog ovakve odluke je činjenica da je Skelin bio s reprezentacijom, bio je pomoćnik, upoznat je sa situacijom, unutra je i vjerujemo kako će se lakše prilagoditi situaciji", rekao je Rađa i naglasio kako će hrvatska košarka morati mijenjati od mlađih kategorija i zato treba posebno paziti na trenere jer oni stvaraju igrače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.09.2017. u 23:00
    cuj ovo sa vremenskim pritiskom jos mogu prihvatiti. Koji strani trener bi za 4 tjedna mogao sloziti reprezentaciju? Ali implicirati da je Nazor "van sustava", a trenirao Sarica, Mavru, Ramljaka, od potencijalnih Arapovica i Slavicu, i siguran sam da je lista igraca jos puno duza,....to je stvarno... [više na forumu]
    narada108
  • mookie blaylock16.09.2017. u 21:20
    Zna sustav, gubitnicki sustav. Sjajno!
    mookie blaylock
  • Bananeros16.09.2017. u 17:48
    Neodgovorno i nepotizam... Mora CIJELI TIM IZMJENITI! Po čemu to drugi selektor nije mogao isto učiniti?!?!
    Bananeros
  • Obrisan korisnik16.09.2017. u 16:56
    Koji sustav?
    Obrisan korisnik
  • vjesu16.09.2017. u 16:52
    "Nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav" bilo je lakse staviti covjeka koji je suodgovoran za sve ove neuspjehe od 2011. Zelim gosp. Skelinu puno uspjeha ali ovo mi je jos jedna nerazumljiva odluka HKSa.
    vjesu