Automoto

Oba Ferrarija i Verstappen izbačeni već u prvom krugu, Hamilton iskoristio priliku i slavio

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.09.2017.
Oba Ferrarija i Verstappen izbačeni već u prvom krugu, Hamilton iskoristio priliku i slavio
Foto: EPA

Staza u Singapuru puno više odgovara Ferrariju i Red Bullu nego Mercedesu, međutim čak tri od četiri bolida ove dvije momčadi izbačena su već na startu što je iskoristio Lewis Hamilton i otišao do pobjede...

Sebastian Vettel vjerovao je u dobar rezultat u Singapuru te kako će tamo doći do pobjede s kojom će se vratiti na vrh ukupnog poretka. Nakon kvalifikacija bio je najbolji i činilo se kako će uspjeti u naumu, međutim već start utrke za njega je bio koban i morao je u garažu.

Kiša je stvarala velike probleme i očekivalo se da će utrka startati pod safety carom, međutim organizatori su se odlučili za klasičan start nakon kojeg je bilo dosta kaotično, a u cijeloj priči nekoliko bolida završilo je s nastupom.

Sve se izdogađalo u borbi za poziciju na vrhu gdje je Vettel branio prvo mjesto i oštro skrenuo, Max Verstappen spašavao se skretanjem ulijevo, no tako je došlo do dodira s Kimijem Raikkonenom koji je pak imao kontakt s Vettelom, tu je stradao i Fernando Alonso i na stazu je morao sigurnosni automobil.

Oba Ferrarija, Verstappen i Alonso tu su završili s nastupom, Španjolac je još i pokušao, ali bolid je bio previše oštećen i nije mogao ostati na stazi.

Lewis Hamilton tako je profitirao, u utrku je krenuo s petog mjesta i na kraju mu se otvorila sjajna prilika koju nije propustio. Odjurio je do pobjede ostavivši iza sebe Daniela Ricciarda na drugom mjestu.

Vrlo zadovoljan može biti i Valtteri Bottas koji je imao priličnih problema i tijekom treninga i kvalifikacija, ali je na kraju ipak došao do pobjedničkog postolja.

Čak osam bolida nije završilo utrku, a jedini koji su se dovukli do cilja, a nisu osvojili bodove, su Felipe Massa i Pascal Wehrlein.

U ukupnom poretku vodi Hamilton s 263 boda, Vettel je ostao na 235, dok je Bottas treći s 212.

VN Singapura:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Daniel Ricciardo (Red Bull) +4.507
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +8.800
4. Carlos Sainz (Toro Rosso) +22.822
5. Sergio Perez (Force India) +25.359
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!