Tenis

Marin Čilić nadigrao Santiaga Giralda, Hrvatska i sljedeće godine u Svjetskoj skupini!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.09.2017.
Marin Čilić nadigrao Santiaga Giralda, Hrvatska i sljedeće godine u Svjetskoj skupini!
Foto: EPA

I u trećem nastupu u Bogoti Marin Čilić bio je uspješan i tako donio Hrvatskoj sva tri boda u dvoboju protiv Kolumbije. Slavio je Čilić u drugom meču u singlu protiv Santiaga Giralda, odnio je pobjedu u tri seta i tako donio Hrvatskoj nedostižnu prednost 3-1...

Marin Čilić došao je u Bogotu kao prva zvijezda, igrač od kojeg se očekuju samo pobjede i to je i ostvario. Nastupio je u tri meča i ubilježio tri pobjede te tako izravno Hrvatskoj donio tri boda za ostanak u Svjetskoj skupini.

U singlu je dobio oba meča bez izgubljenog seta, nadigrao je prvo Alejandra Gonzaleza, a zatim i Santiaga Giralda, dvojicu igrača koji su u trenutnoj formi bliže Challenger razini nego nečem više.

Protiv Giralda Marin je bio oprezan, prvi kolumbijski igrač već ga je jednom svladao i Čilić je upozoravao kako se ne smije olako shvatiti. Taj jedini poraz ubilježio je prošle godine u Ženevi.

Ovdje je Marin od početka bio bolji, potpuno je dominirao mečom i vodio glavnu riječ ne dopustivši Giraldu da mu ozbiljnije zaprijeti.

Poveo je Čilić odmah na početku meča s 3:0 i bez ikakvih problema priveo prvi set kraju sa 6:3 bez da je Giraldo imaju ijednu break loptu.

Slična situacija i u drugom setu gdje je Marin u petom gemu došao do breaka, svoj servis čvrsto držao do kraja seta i sa 6:4 došao na set do pobjede.

U istom ritmu nastavilo se i u trećem setu, Giraldo je bio nemoćan na reternu, Čilić opasan protiv servisa i bilo je samo pitanje s kojim rezultatom će doći do pobjede.

Završeno je sa 6:3, 6:4, 6:4 za Marina i definitivni ostanak Hrvatske u Svjetskoj skupini. Peti meč je rezultatski nebitan, a u njemu se sastaju debitant Viktor Galović i Alejandro Gonzalez.

Davis Cup

Kolumbija - Hrvatska 1:3

Santiago Giraldo - Marin Čilić 3:6, 4:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje20.09.2017. u 03:03
    Isto.
    Tko Gdje
  • vjesu17.09.2017. u 22:58
    Hvala Marinu, po tko zna koji put!
    vjesu