Košarka

Juan Carlos Navarro oprostio se od reprezentacije europskom broncom

Branimir Korać • nedjelja, 17.09.2017.
Juan Carlos Navarro oprostio se od reprezentacije europskom broncom
Foto: EPA

Španjolska je u Istanbul došla po zlato, no na kraju se mora zadovoljiti broncom. U dvoboju za treće mjesto svladala je Rusiju 93:85...

Reprezentacija koja je otišla na ovo Europsko prvenstvo imala je samo jedan cilj, osvojiti zlatno odličje. Braća Gasol, Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro i ostali španjolski velikani ipak su zaustavljeni u polufinalu, bolja je bila Slovenija, a Španjolska je otišla u borbu za treće mjesto.

Tamo ju je čekala Rusija, reprezentacija koja je igrala odlično na ovom turniru, ali nije uspjela svladati Srbiju u polufinalu te je ostala bez finala.

Španjolska je dominirala susretom za treće mjesto, bila je bolja većim dijelom susreta, ali Rusi se nisu predavali i uspjeli su smanjiti zaostatak u posljednjoj dionici s minus 18 na minus dva.

Ipak Španjolska je izdržala taj nalet i spriječila je veliki preokret u Istanbulu, ali ujedno je i spriječila odlazak Navarra bez odličja. Naime Navarro se oprostio od reprezentacije i igrači su već napomenuli kako igraju ovaj susret za njega.

Pau Gasol nakon susreta nije htio potvrditi kako se i on oprašta te je ostavio vrata otvorena.

"Vidjet ćemo gdje ću biti, tada ću imati 39 godina, ne znam. Uvijek sam otvoren prema svemu, posebno prema onom što volim, a volim košarku, volim igrati za reprezentaciju i pobjeđivati.

U pobjedi protiv Rusije Pau Gasol upisao je 26 poena i deset skokova, a Marc Gasol 25 poena. Kod Rusije Aleksej Šved ubacio je 18 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!