Košarka

Kokoškov nakon velike pobjede: "Imao sam privilegiju biti dio ove sjajne priče"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.09.2017.
Kokoškov nakon velike pobjede: "Imao sam privilegiju biti dio ove sjajne priče"
Foto: EPA

Očekivano sretan bio je Igor Kokoškov koji je pohvalio cijelu momčad na odlično odigranom turniru i istaknuo kako su kemija i momčadska igra najvažniji dijelovi pobjedničke momčadi. Imali su sjajan pripremni period nakon kojeg nisu davali velika obećanja, ali se rad i trud na kraju u potpunosti isplatio...

Sretan ostvarenim rezultatom bio je slovenski izbornik Igor Kokoškov koji je Sloveniju trebao preuzeti samo za ovo natjecanje. Istaknuo je momčadsku igru i kemiju kao ključ pobjede, ali je i žalostan zbog činjenice kako vjerojatno više neće gledati Gorana Dragića i Luku Dončića zajedno na terenu.

"Imali smo kemiju, ali kemija se stvara pobjedama. Imali smo mladu momčadi i Gorana kao veterana i lidera. Nadali smo se dobrom rezultatu, radili smo u tom pravcu, ali nismo mogli davati velika obećanja. Drago mi je da smo igrali najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Igrali smo dobro u grupi, a još bolje u završnici."

Najbolja petorka Eurobasketa

Goran Dragić (Slovenija)
Aleksej Šved (Rusija)
Bogdan Bogdanović (Srbija)
Luka Dončić (Slovenija)
Pau Gasol (Španjolska)

MVP: Goran Dragić

"Vođa ove momčadi bio je Goran Dragić, a Luka Dončić je budućnost. Njih dvojica zajedno su izgledala sjajno i na terenu i izvan njega. Bojim se da ih nećemo dalje gledati zajedno u reprezentaciji."

"U pripremu utakmice ušli smo bez posebnih emocija. Profesionalci smo i sportaši te nas zanimaju druge stvari. Imao sam privilegiju biti dio ove sjajne priče", zaključio je srpski trener na klupi Slovenije.

Aleksandar Đorđević je nakon utakmice rekao kako se medalja pamti i da je ovo veliki uspjeh njegove momčadi.

"Uvijek je srebro i tako će ostati zapamćeno. Hvala stručnom stožeru, svima koji su pomagali, a posebno igračima. Od prvog do posljednjeg dana imali su puno želje i volje za radom uz mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku. Nismo se skrivali, natjecali smo se, takav smo odabrali put i došli do ovoga."

Čestitke Sloveniji, zasluženo su osvojili naslov bez poraza što se nije dogodilo jako dugo. Igrali su sjajnu košarku. Donijeli su NBA brzinu na ove terene, Goran Dragić je odigrao veliku utakmicu i čestitam mu na MVP naslovu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.09.2017. u 02:29
    najbolji potez u istoriji KZS da uzmu njega kao izbornika da naprave taj iskorak od jedne dobre reprezentacije do jedne lude, koja se prkosi i trenutnim evropskim prvacima i svjetskim viceprvacima.
    narada108