Tenis

Džumhur izbacio šestog nositelja, Kohlschreiber izgubio samo četiri gema

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.09.2017.
Džumhur izbacio šestog nositelja, Kohlschreiber  izgubio samo četiri gema
Foto: EPA

U St. Peterburgu odigrana su prva tri meča prvog kola, nekih većih iznenađenja nije bilo. Eliminiran je šesti nositelj, ali nije imao jednostavan posao na startu...

Damir Džumhur prošao je u drugo kolo turnira u St. Peterburgu pobjedom u dva tijedna seta protiv Paola Lorenzija. Šesti nositelj odlično je krenuo u meč, poveo s 4:0, ali nakon toga Džumhur je proigrao, zaigrao bolje i upisao pobjedu. Talijan je šest puta gubio svoj početni udarac, po tri puta u svakom setu.

Peti nositelj Philipp Kohlschreiber lakoćom je svladao domaćeg igrača s pozivnicom Evgenija Tjurneva. Nijemac je izgubio samo četiri gema, odigrao je dobar meč i ostavio protivnika bez ikakve šanse. Tjurnevu je ovo bio debi na ATP Touru.

"Bio sam jako uzbuđen, no ovaj meč za mene je veliko iskustvo. Počeo sam igrati sa šest godina, ali brzo smo došli do financijskog zida i morao sam prestati. Prije tri godine vratio sam se treninzima i nastupima na ITF turnirima. U ovom meču najveći problem bila mi je prevelika želja, previše sam htio pobjedu", ističe Tjurnev.

Marcos Baghdatis prošao je u drugo kolo pobjedom protiv Horacija Zeballosa u dva seta. Baghdatisova karijera već neko vrijeme ide silaznom putanjom dok Zeballos i nije tako dobar na ovoj podlozi pa je Cipranin iskoristio dobar ždrijeb. Odlično je servirao, pogodio 18 as servisa i u svakom setu došao do jednog breaka.

"Za svoj tenis potrebno mi je puno energije, moram se jako dobro kretati i fizički biti iznimno spreman s obzirom da nemam posebno jak i različit arsenal udaraca. Imam 32 godine, iza mene je lijepa karijera i grijeh bio bi žaliti se. Sve više uživam u igri i sretan sam što imam priliku igrati iz tjedna u tjedan", istaknuo je Cipranin.

ATP St. Peterburg, prvo kolo:
Damir Džumhur (BiH) - Paolo Lorenzi (Italija, 6) 7:5, 7:5
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 5) - Evgeni Tjurnev (Rusija, WC) 6:1, 6:3
Marcos Baghdatis (Cipar) - Horacio Zeballos (Argentina) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!