Nogomet

Šest golova Zaprešićana, Zagreb zabio za prolaz u 93. minuti, prvoligaši bez krivog koraka

Branimir Korać • srijeda, 20.09.2017.
Šest golova Zaprešićana, Zagreb zabio za prolaz u 93. minuti, prvoligaši bez krivog koraka
Foto: FaH

U ostalim dvobojima šesnaestine finala Kupa nije bilo iznenađenja. Favoriti su ubilježili pobjede, a zbog lošeg travnjaka odgođeni su dvoboji između Varaždina i Cibalije koji će igrati 18. listopada te Rudeša i Vinogradara i Gorice i GOŠK-a koji će na travnjak dva tjedna ranije...

Šibenčani su izborili nastup u osmini finala Hrvatskog kupa pobjedom kod trećeligaša Zagore u Unešiću. Nadali su se domaćini da bi mogli doći do iznenađenja, ali Šibenčani su ipak bili prejaki i slavili su s 3:0. Na poluvremenu imali su gosti minimalno vodstvo zahvaljujući pogotku Ivana Stanića da bi u drugom dijelu postigli još dva pogotka i golovima Stipana Banića glatko slavili.

Dva puta Bjelovar se vraćao iz zaostatka protiv Zagreba, no treći pogodak gostiju pao je na samom kraju utakmice i domaćin više nije imao šanse. Prije točno godinu dana ove dvije momčadi također su se susrele u ovoj fazi Kupa i Bjelovar je glatko slavio s 4:0, no ovdje je stigla osveta i to slatka u sudačkoj nadoknadi. Filip Matijašević bio je dvostruki strijelac za goste i strijelac tog pobjedničkog pogotka u 93. minuti. Još jedan gol postigao je David Jurak. Strijelac za domaćina bio je Josip Kozić koji je zabijao u 57. i 77. minuti.

Nije bilo problema za Novigrad koji je s čak 5:1 svladao Zelinu. Gosti su dugo držali egal i tek u završnici prvog poluvremena primili su pogodak kada je u sudačkoj nadoknadi Ante Živković zabio za vodstvo Novigrada. U drugom dijelu domaćin je podignuo ritam i s dva gola Antonija Samca te po jedan Martina Doćija i Nikice Filipovića, stigao je do pobjede. Strijelac jedinog pogotka za Zelinu, gola za 3:1, bio je Florijan Ovčar.

Slaven Belupo nije imao lagan posao u Zmijavcima i samo s 1:0 svladao je domaću Croatiju. Pobjedu Koprivničancima donio je Nikola Katić koji je zabio jedini gol na susretu u 34. minuti. U posljednjim trenucima dvoboja gosti su ostali i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Bruno Goda.

Očekivano lagan posao imali su Sesvećani koji su s 3:0 bili bolji od prošlosezonskog prvoligaša, a danas trećeligaša, Splita. Sve je bilo riješeno već u prvih 25 minuta kada su Sesvećani postigli dva pogotka preko Josipa Sliškovića i Ivana Mamuta, a u posljednjim trenucima dvoboja Toni Kolega postavio je konačnih 3:0.

Prolaz je upisala i Lokomotiva koja je istim rezultatom slavila u Ivankovu protiv Bedema. Do posljednjih deset minuta domaćin je zaostajao samo 1:0, ali u završnici je Lokomotiva s još dva pogotka riješila pitanje prolaza. Gosti su vodili od 30. minute pogotkom Lovre Majera, a susret su odlučili golovima u završnici Dejan Radonjić i Denis Kolinger.

Problema nije bilo za Puljane koji su rutinski slavili u Đakovu protiv Croatije. Završilo je 4:0, a već do poluvremena Istra je vodila s visokih tri gola razlike. Tomislav Čuljak, Ivan Matjaž i Renato Gojković bili su strijelci za Istru u prvom dijelu dok je Dino Halilović postavio konačnih 4:0 u 71. minuti.

Najuvjerljiviji bio je zaprešićki Inter koji je s čak 6:0 slavio protiv Nedelišća. Domaćin je od 64. minute igrao bez isključenog Nine Pintarića, ali već tada je zaostajao visokih 4:0. Dvostruki strijelac za goste bio je Marko Bencun, a po jedan pogodak postigli su Igor Postonjski, Vlatko Blažević, Komnen Andrić i Filip Fumić.

Hrvatski kup

1/16 finala

Slavonija1:2Zadar
Bjelovar2:3Zagreb
Croatia Đakovo0:4Istra 1961
Croatia Zmijavci0:1Slaven Belupo
Borac Imbriovec0:6Dinamo
Nedelišće0:6Inter-Zaprešić
Nehaj0:6Osijek
Bedem0:3Lokomotiva
Novigrad5:1Zelina
Oriolik0:3Hajduk
Sesvete3:0Split
Vrbovec1:3Rijeka
Zagora0:3Šibenik
Rudeš6:4 **Jaska Vinogradar
Gorica3:0GOŠK Dubrovnik
Varaždin1:2Cibalia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!