Rukomet

Kamenica i Horvat: "Nikako nismo zadovoljni sa samo dva boda u zadnja dva susreta"

Branimir Korać • četvrtak, 21.09.2017.
Kamenica i Horvat: "Nikako nismo zadovoljni sa samo dva boda u zadnja dva susreta"
Foto: FaH

Pred rukometašima PPD Zagreba prvi je domaći susret u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. U Arenu dolazi Pick Szeged, dobro poznati protivnik...

Novi težak zadatak je pred rukometašima Zagreba koji kako i sam Kasim Kamenica napominje, uglavnom igraju utakmice i vrlo malo treniraju. Raspored je zgusnut i prilično težak, a sada ih čeka snažni Szeged.

"Imamo veliki broj utakmica i vrlo mali prostor za pripremu što traži od nas i od igrača da budemo brzi i efikasni. Dolazi nam protivnik za svaki respekt, imali smo prilike vidjeti ga na turniru u Austriji gdje smo visoko izgubili, ali taj rezultat nije bio realan. Oni su još prošle sezone oformili momčad, ovog ljeta napravili su samo jednu izmjenu te umjesto Obranovića doveli dva igrača. Već dugo vodi ih isti trener i imaju prepoznatljivu igru."

Oba Markovića trebali bi biti spremni za nastup u ovom susretu, a Kamenica dodaje kako nikako nije zadovoljan bodovnim učinkom u posljednjim susretima.

"Što se tiče naše forme, ona je u nekakvoj nepoznatoj sferi. Protiv Kristianstada i Celja odigrali smo većinu utakmice dobro i kvalitetno, ali rezultatski to nismo ispratili. U završnici obje utakmice izostala je realizacija i kao trener nezadovoljan sam s ta dva boda jer smatram da smo trebali uzeti maksimalan broj bodova. Očekujem od igrača veći fanatizam u ovoj utakmici jer nas čeka renomiran protivnik pred našom publikom. Moramo se za nju boriti i napuniti tu ogromnu Arenu. Lakših problema s ozljedom ima Dobrivoje Marković, napravio je sve potrebne snimke i na sugestiju liječnika nije u punom treningu, ali očekujemo da se sutra priključi momčadi. Situacija je bolja i sa Žarkom Markovićem koji se razbolio, ali sada je bolje."

Zlatko Horvat također smatra da je Zagreb trebao imati više bodova na kontu.

"Naravno da nismo zadovoljni s posljednja dva ishoda posebno jer smo imali jako dobra razdoblja u oba susreta. Osjećali smo da oba susreta možemo bolje završiti, ali nismo uspjeli. Vjerujem da ćemo to popraviti protiv Szegeda, moramo biti puno bolji da bi mu uzeli bodove. Imaju odličan roster i na svakoj poziciji barem dva sjajna igrača."

Dvoboj protiv Szegeda na rasporedu je u subotu od 20 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!