Tenis

Fognini spasio dvije meč lopte i prošao u finale, Džumhur lakše protiv Struffa

Branimir Korać • subota, 23.09.2017.
Fognini spasio dvije meč lopte i prošao u finale, Džumhur lakše protiv Struffa
Foto: EPA

U finalu turnira u St. Peterburgu igrat će Fabio Fognini i Damir Džumhur. Fognini je preokretom stigao do pobjede protiv Bautiste Aguta, a Džumhur je lakše slavio protiv Struffa...

Fabio Fognini u dramatičnom meču koji je trajao punih dva i pol sata svladao je Roberta Bautistu Aguta u tri seta. Španjolac je uzeo lakoćom prvi set i poveo s 3:1 u drugom, no onda je Fognini odlučio igrati i napravio veliki preokret.

U drugom setu Španjolac je i propustio dvije meč lopte u tie-breaku, jednu na svom servisu, a drugu na reternu, nakon čega je izgubio set i morao u odlučujući treći. Tamo su obojica čvrsto držali svoj početni udarac, Bautista Agut krenuo je s 5:3 u 13. igri, ali nakon toga izgubio naredna četiri poena i upisao poraz.

U drugom polufinalu Jan-Lennard Struff nije uspio nastaviti pobjednički niz koji je započeo pobjedom protiv Borne Ćorića u prvom kolu. Nadigrao ga je Damir Džumhur koji je stigao do drugog finala u karijeri.

Džumhur je na američkoj turneji stigao do prvog finala na ATP Touru u karijeri, borio se za titulu u Winston Salemu, ali tamo ga je zaustavio upravo Bautista Agut.

ATP St. Peterburg, polufinale:
Fabio Fognini (Italija, 3) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 1) 2:6, 7:6(7), 7:6(5)
Damir Džumhur (BiH) - Jan-Lennard Struff (Njemačka, 8) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!