Košarka

Fenerbahče pobjednik četvrtog Zadar Basketball Tournamenta

Sportnet • ponedjeljak, 25.09.2017.
Fenerbahče pobjednik četvrtog Zadar Basketball Tournamenta

Fenerbahce Dogus pobjednik je četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. U finalu najjačeg europskog pripremnog turnira turska je momčad svladala CSKA Moskvu rezultatom 76:72 te i u Zadru potvrdila status najjače momčadi Europe.

Najbolji u redovima turskog sastava bio Jan Vesely s 21 poenom, a u momčadi moskovskog sastava bio je Nando De Colo s 21 košem, dok je Will Clyburn dodao 16.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru pripalo je njemačkom Bayern Munchenu koji je rezultatom 71:58 nadjačao sunarodnjake Brose Bamberg i ostavio ih na četvrtom mjestu. Najbolji u redovima Bayerna bio je Lučić s 17 poena, tri skoka i dvije osvojene lopte. Booker je ubacio 14 uz šest skokova i tri asistencije no imao je i šest izgubljenih lopti. Kod Bamberga danas jedini s dvocifrenim brojem poena bio je Maodo Lo. On je ubacio 12 uz tri skoka i dvije asistencije.

U ranijim poslijepodnevnim satima odigrana je utakmica za peto mjesto, a pobjedu nad domaćinom KK Zadar slavio je ruski euroligaš Himki rezultatom 72:58. U prilično jednosmjernoj utakmici gosti su pokazali da su osjetno bolji od Zadra. Goste su do pobjede i petog mjesta na turniru predvodili Anderson sa 16 i Marković s 15 koševa, dok je najefikasniji u zadarskom sastavu ponovno bio Luka Božić koji je ubacio 17 poena.

Najboljim igračem turnira proglašen je Jan Vesely dok je Nando De Colo prvi strijelac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!