Tenis

Poraz Donne Vekić u tri seta na startu Wuhana

Sportnet • ponedjeljak, 25.09.2017.
Poraz Donne Vekić u tri seta na startu Wuhana
Foto: EPA

Hrvatica Donna Vekić upisala je poraz u prvom kolu jakog turnira iz Premier 5 serije u kineskom Wuhanu. Imala je težak posao protiv domaće predstavnice Shuai Zhang, 26. tenisačice svijeta te je poražena sa 7:5, 5:7 i 6:1.

AUTOR: Slavko Boldin

Vekić je odmah u prvom kolu naletjela na pobjednicu prošlotjednog turnira u Guangzhouu. Početak susreta bio je obećavajuć, prvi break napravila je naša tenisačica, no potom je izgubila gem na svom početnom udarcu. Još jednim oduzetim servisom na 5:5, Shuai Zhang u svoju je korist zaključila prvi set.

Agresivnijom igrom u drugom setu Hrvatica je postigla prednost od 5:2, ali opet je bez osvojenog poena izgubila servis, a Zhang je poravnala na 5:5. Ipak, pritiskom na servisu Kineskinje Vekić je izborila odlučujući set istim rezultatom kojim je izgubila prvu dionicu.

U pauzi između setova Donna je zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u butnom mišiću, na kojem je čitavi meč nosila zavoj. U nastavku nije uspjela zadržati istu razinu igre kao u prva dva seta, te je sa samo jednim osvojenim gemom prepustila pobjedu Zhang, koja je odigrala još jedan kvalitetan meč.

Vekić ima nepunih tjedan dana da zaliječi ozljedu, prije nastupa na još jednom turniru iz Premier serije u Pekingu, dok Kineskinju u drugom kolu Wuhana očekuje nastup protiv Čehinje Karoline Pliškove.

WTA Wuhan, 1. kolo:
Donna Vekić (HRV) - Shuai Zhang (KIN) 5:7, 7:5, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!