Ostali sportovi

Badminton: Luka Ban osvojio zlatnu medalju na jakom turniru u Češkoj

Sportnet • ponedjeljak, 25.09.2017.
Badminton: Luka Ban osvojio zlatnu medalju na jakom turniru u Češkoj

Najbolji hrvatski igrač do 17 godina Luka Ban osvojio je vrlo jaki turnir u Češkoj FZ Forza U17 International. On se u finalu revanširao Sergeju Lukiću iz Srbije, koji ga je savladao u finalu Novog Sada, na turniru iste kategorije, prije svega tri mjeseca. Izvješćuje izbornik Neven Rihtar.

Ban se rutinski probio do četvrtfinala, a onda je u sva tri meča do titule majstorski okretao zaostatak od 0:1 u gemovima. Najprije je okrenuo rezultat i slavio protiv Tomaša Švejde, zatim Nicolasa Rudolfa, te u finalu protiv Lukića. Sjajna je to najava za Europsko U17 prvenstvo koje se održava za nešto manje od mjesec dana upravo u Češkoj.

"Mečevi nisu bili lagani. Kako je turnir prolazio mečevi su bili sve teži i teži. U svakom meču je bilo dobrih i loših stvari. Bilo je naporno ali sve u svemu zadovoljan sam", izjavio je Luka nakon povratka u Zagreb gdje nastavlja s napornim treninzima i pripremama za Europsko prvenstvo.

Medaljom se okitio i mješoviti par Inga Sadaić / Josip Meglić. Oni su u polufinalu poraženi od poljske kombinacije Cimosz / Szubert s tijesnih 2:1 u gemovima. Sreće u ždrijebu nisu imale Sadaić i njezina partnerica iz Srbije Marija Sudimac, jer su odmah na startu turnira išle na vrlo jaku rusko-njemačku kombijaciju Pustinskaja / Weigert, koja je na kraju bila srebrna. Izgubile su s 2:1 u gemovima. Sadaić je izgubila u prvom nastupu od brončane Čehinje Ive Foukalove, dok se njezin partner Meglić probio do 3. kola, gdje ga je zaustavio kasniji finalisti Lukić. Muška kombinacija Ban / Meglić zaustavljena je u 2. kolu od Poljaka Stokfisz / Trecki s 2:0 u gemovima.

Od naših igrača nastupile su još i Sunčica Sertić, Iva Pranić i Dunja Štrbenac. Izgubile su u prvim kolima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!