Košarka

Musa: "Pucamo na osvajanje trofeja u svim natjecanjima u kojima sudjelujemo"

Branimir Korać • utorak, 26.09.2017.
Musa: "Pucamo na osvajanje trofeja u svim natjecanjima u kojima sudjelujemo"
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite u petak od 18 sati protiv FMP-a otvaraju novu sezonu ABA lige, a iz redova hrvatskog prvaka ambiciozno najavljuju sezonu i vjeruju u vrhunske rezultate...

Cedevita spremna ulazi u novu sezonu. Pokazao je to ABA Superkup u Baru gdje je hrvatski prvak odnio trofej što je zadovoljilo Jurija Zdovca.

"U Baru nije bilo Crvene zvezde, ali kada je već tamo bio trofej, bolje ga je osvojiti nego izgubiti. Ipak je bio neki značaj i bilo je lijepo osvojiti ga jer je to ipak bilo prvo natjecanje u sezoni. Ono što mi je najviše značilo je to da smo osjetili protivnike s kojima ćemo igrati. Nisam dugo bio u ABA ligi, tu su i novi stranci tako da nam je dobro došlo. Nadam se da smo to već zaboravili jer nas u petak već očekuje prvo kolo.", kaže slovenski stručnjak za HRT.

Zdovc je zadovoljan izgledom momčadi iako priznaje da ima prostora za još poneko ime.

"Generalno moram biti zadovoljan. Uvijek si pod utjecajem posljednje utakmice, a tu smo slavili, no kada gledaš snimke, vidiš što ti nedostaje. Još uvijek imamo problema, tu su ozljede, čekamo dolazak još jednog stranca iz Kine tako da još uvijek ne mogu osjetiti momčad u punom opsegu."

Ambicije su visoke i na taj način gradit će se pobjednički mentalitet.

"Cedevita uvijek ima dobru momčad i visoke ciljeve pa je tako i sada. Ja sam vrlo ambiciozan i uvijek tražim da se ide do kraja, bori za prvenstvo, kup, sva natjecanja koja igraš. Zbog toga i igraš. Da bi dobili pobjednički karakter, morate imati taj natjecateljski motiv koji vas gura."

Što se tiče lidera momčadi i tu se zna tko tu ulogu nosi.

"Mislim da imamo dosta igrača koji bi trebali povući u trenucima kada bi to trebalo. To su sigurno iskusniji igrači, imamo Ukića, Nicholsa, igrače koji su tu u klubu već par godina, to su sve pozitivni momci koji mogu povući kada treba."

Zadovoljan nastupom u Baru je i Džanan Musa koji također visoko podiže letvicu.

"Rezultat je sjajan posebno jer nismo još uvijek na okupu. Nedostaje nam još igrača, no opravdali smo ulogu favorita i dosta je bitno da u sezonu uđemo s takvim trofejom. Ne smijemo se sada opuštati, ali relativno lako došli smo do naslova."

"Jednostavno pucamo na osvajanje trofeja u svim natjecanjima u kojima sudjelujemo. Moramo biti ambiciozni jer imamo momčad s kojom to možemo ostvariti."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!