Košarka

Hrvati odnijeli Superkup u Poljskoj pobjedom u produžetku protiv Zielone Gore

Branimir Korać • četvrtak, 28.09.2017.
Hrvati odnijeli Superkup u Poljskoj pobjedom u produžetku protiv Zielone Gore
Foto: FaH

Hrvatska kolonija u Anwilu na najbolji način ulazi u novu sezonu. Momčad iz Wloclaweka osvojila je Superkup finalnom pobjedom protiv Stelmeta iz Zielone Gore 92:89 nakon produžetka...

Anwil je uzvratio Stelmetu za poraz u finalu Kupa prošle sezone i svladao ga je u Superkupu s 92:89 u susretu koji je odlučen tek u produžetku. Anwil je s klupe do trofeja vodio Igor Miličić, a na terenu su bili Ante Delaš i Josip Sobin koji su dali doprinos u ovoj pobjedi.

"Veliko je zadovoljstvo, navijači Anwila mogu biti ponosni. Naš rad se isplatio, igrači su bili vrlo motivirani i ovo je Anwil kakav želimo gledati, brz, hrabar i odlučan", zadovoljno je govorio nakon dvoboja Miličić.

Splitski stručnjak itekako je imao razloga za zadovoljstvo, favorizirani Stelmet nije mogao slomiti njegovu momčad koja je na kraju u produžetku uspjela prelomiti dvoboj na svoju stranu i osvojiti Superkup.

Anwilu je ovo drugi osvojeni Superkup nakon što je 207. godine bio bolji od Prokoma i to također nakon produžetka, a tada je slavio sa 103:100.

MVP ovogodišnjeg finala bio je Ivan Almeida koji je susret zaključio s 23 poena, Ante Delaš dodao je 15, a Josip Sobin šest poena. Kod Stelmeta Vladimir Dragićević ubacio je 22 poena, a Przemyslaw Zamojski 18.

Superkup:
Anwil - Zielona Gora 92:89 (79:79)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!