Košarka

Liga prvaka: Pašalić i Suton remizirali, Delašu minimalan poraz u Rusiji

Branimir Korać • subota, 30.09.2017.
Liga prvaka: Pašalić i Suton remizirali, Delašu minimalan poraz u Rusiji
Foto: Mišo Gulić

Odigrani su prvi susreti posljednjeg kvalifikacijskog kruga Lige prvaka. Ludwigsburg i Telekom Bonn praktički već su riješili pitanje ulaska u skupine dok su svi ostali susreti potpuno otvoreni...

Groningen i Estudiantes remizirali su u prvom susretu odigranom u Nizozemskoj 76:76 i odluka o putniku u grupnu fazu past će u Madridu. Cijelim tijekom susreta vodila se ravnopravna bitka bez posebnog odvajanja, a 35 sekundi prije kraja Nik Caner-Medley pogodio je tricu za konačnih 76:76.

Evan Bruinsma upisao je 17 poena uz pet skokova, a Thomas Koenis dodao je 16 poena i 14 skokova. Drago Pašalić za 17 minuta upisao je 12 poena (6/7 za dva, 0/1 za tri) uz šest skokova. Kod gostiju Sylven Landesberg bio je najbolji s 18 poena i pet skokova, Caner-Medley dodao je 15 poena, Goran Suton za 26 minuta ubacio je deset poena (3/5 za tri) i uhvatio deset skokova, a Omar Cook ostvario je devet poena, osam asistencija i šest skokova.

Ludwigsburg je praktički osigurao prolaz nakon domaće pobjede protiv Bruxellesa 85:59 i teško je za povjerovati da u Belgiji može upisati baš tako visok poraz. Od prve do posljednje minute sve je bilo na strani domaćina koji je vodio i s 33 poena viška, a imao je na poluvremenu ogromnu prednost 47:22.

Najbolji kod Ludwigsburga bili su Kerron Johnson i Adam Waleskowski (sedam skokova) s po 13 poena, a kod gostiju KT Harrell ubacio je 17 poena dok je Maxime Depuydt dodao 12 poena.

Avtodor je u Saratovu tijesno svladao Capo d'Orlando sa 70:69 i nosi vrlo malu prednost na uzvrat u Italiju. Domaćin nije uspio zadržati dvoznamenkastu prednost koju je stvorio tijekom prvog poluvremenu, u nastavku su se Talijani potpuno vratili u utakmicu.

Coty Clarke sa 17 poena predvodio je domaćina, a Artem Klimenko dodao je 13 poena i devet skokova. Kod poraženih Damien Inglis završio je susret sa 16 poena i sedam asistencija, Justin Edwards dodao je 12 poena i sedam skokova, a Mario Delaš za 21 minutu ubacio je pet poena (2/4 za dva) uz četiri skoka i tri asistencije.

Alba je u Szekeszfehervaru svladala Pinar Karsiyaku 92:90 i tako priredila iznenađenje, no Turci ostaju veliki favoriti za prolaz. I dalje imaju svoj parket gdje će biti puno jači i tako staviti Albu u probleme.

Mađare je u ovom susretu predvodio Peter Lorant s 24 poena i šest skokova, a Alandise Harris dodao je 19 poena. Kod gostiju Jarrod Jones ubacio je 27 poena, a David Kennedy 20 poena uz 12 skokova.

Finska Kataja nije imala snage za još jedno iznenađenje. Nakon što je eliminirala Joventut, upisala je visok poraz u prvom susretu protiv Telekoma na svom parketu i s 20 poena zaostatka odlazi u Njemačku. Šanse za čudo su minimalne.

Telekom su do pobjede predvodili Julian Gamble s 15 poena i Yorman Polas Bartolo s 14 poena. Kod poraženih Alexander Marzette upisao je 18 poena, a Wesley Saunders 13 poena i pet skokova.

Neodlučeno je završilo u Minsku gdje je Tsmoki ugostio francuski Nanterre i odigrao samo 68:68. Uzvrat tako ostaje potpuno otvoren s jasnom računicom - pobjednik tog dvoboja ide dalje. U prvom susretu u domaćem sastavu Chris Czerapowicz ubacio je 18 poena uz osam skokova, a 12 poena dodao je Filip Adamović. Kod gostiju Terran Petteway ubacio je 12 poena.

Malu prednost na uzvrat nosi litavski Juventus koji je u Sofiji svladao Lukoil s 82:81. Bugari su uoči posljednje četvrtine vodili čak 69:53 i svejedno izgubili te će imati težak posao u uzvratu. Arvydas Šikšnius predvodio je Litavce s 19 poena, a u domaćem sastavu Keith Clanton imao je 16 poena i osam skokova.

FIBA Liga prvaka, treće kolo kvalifikacija:
Groningen - Estudiantes 76:76
Ludwigsburg - Bruxelles 85:59
Saratov - Capo d'Orlando 70:69
Alba Fehervar - Pinar Karsiyaka 92:90
Kataja - Bonn 70:90
Tsmoki Minsk - Nanterre 68:68
Lukoil - Juventus 81:82
Antwerp Giants - Rosa Radom 75:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!