Košarka

FIBA pomaknula kvalifikacijske dvoboje kako bi postigla dogovor s Euroligom

Branimir Korać • srijeda, 04.10.2017.
FIBA pomaknula kvalifikacijske dvoboje kako bi postigla dogovor s Euroligom
Foto: Kristijan Komarica

Izvršni odbor Fibe donio je odluku o pomicanju utakmica u kvalifikacijskim terminima u studenom ove godine i veljači sljedeće godine kako bi u dresu reprezentacija mogli nastupiti i igrači koji igraju u Euroligi...

Nakon donošenja odluke o formatu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci te izrade kalendara odigravanja tih kvalifikacijskih susreta, pojavio se problem nastupa igrača koji igraju u NBA ligi, ali i Euroligi.

NBA ligaši su odmah prekriženi dok FIBA pokušava postići dogovor s čelnicima Eurolige kako bi nastupili igrači koji igraju u elitnom europskom košarkaškom natjecanju.

Kao znak dobre volje i mogući kompromis u tom dogovoru, u Fibi su odlučili malo promijeniti kalendar i pomaknuti termine odigravanja kvalifikacijskih susreta.

Naime utakmice koje su na rasporedu u studenom ove godine i veljači iduće godine, neće se igrati četvrtkom kao što je predviđeno prvotnim rasporedom već petkom. Tako se ostavlja prostor Euroligi koja bi se odigravala utorkom i na taj način igračima bi bilo omogućeno priključenje reprezentacijama.

Čeka se odgovor Uleba, ima tu dosta upitnika vezanih uz televizijska prava i odigravanje velikog broja euroligaških utakmica praktički u jednom danu, no FIBA smatra kako Euroliga može uzeti termin u ponedjeljak i utorak, a njoj prepustiti igrače u petak. Trebat će postići dogovor i s nacionalnim savezima jer neće biti najjednostavnije uskladiti baš sve termine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!