Nogomet

VIDEO: Omar Al Soma ponovno junak, Sirija izvukla remi protiv Australije

Dario Dodić • četvrtak, 05.10.2017.
VIDEO: Omar Al Soma ponovno junak, Sirija izvukla remi protiv Australije
Foto: EPA

U prvoj utakmici azijskih dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji Sirija je kao domaćin u Maleziji kasnim pogotkom Omara Al Some izvukla remi protiv Australije...

I Sirija i Australija prvi put u povijesti igraju baraž u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Sirijci su to slavili kao povijesni uspjeh, dok je Australiji ovo ipak neuspjeh. Nadali su se izravnom plasmanu u Rusiju Klokani, no na kraju moraju odigrati još dva kruga žele li na SP.

Na prvoj stepenici dočekala ih je Sirija, koja je s nekoliko fenomenalnih rezultata osigurala dodatne azijske kvalifikacije. Pobjednik ovog ogleda će kartu za SP tražiti u dvoboju s četvrtoplasiranim iz CONCACAF-a.

Prvu utakmicu Sirija i Australija odigrali su u Maleziji, jedinoj zemlji koja je u Aziji bila voljna odigrati ulogu domaćina za Siriju. U susretu koji je puno bolje otvorila Australija pobjednika nije bilo, završilo je 1:1.

Australci su dominirali protiv nesigurnih Sirijaca prvih 50-ak minuta igre. Imali su niz prigoda za pogotke Australci, no realizacija je njihova boljka već neko vrijeme, tek su jednom uspjeli zatresti mrežu vratara Alme. Igrala se 40. minuta, glavninu posla po desnoj strani odradio je Leckie, Kruse je samo postavio nogu i donio prednost gostima.

Mogli su i morali Australci postići još poneki gol, ali sjajni Alma i okvir sirijskog gola zaustavili su Klokane na samo jednom zgoditku. Kako je susret odmicao kraju sve su više Sirijci pritiskali, a s nekoliko se odličnih obrana istaknuo i Ryan. S obzirom na prikazano u drugom dijelu Sirija je dohvatila zasluženo izjednačenje kada je u samoj završnici Leckie naskočio na najboljeg sirijskog napadača Omara Al Somu, a iranski sudac Faghani pokazao na bijelu točku.

Siguran je bio Al Soma, Sirija pred uzvrat u Australiji, koji je na rasporedu 10. listopada, ima vrlo aktivan rezultat, pogotovo ukoliko od prve minute krene kao u drugom poluvremenu današnjeg ogleda.

AFC dodatne kvalifikacije za SP, 1. utakmica:
Sirija - Australija 1:1

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!