Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 9. kolo, 06.10.2017, 20:45 h, Rujevica, Rijeka
Suci: Daniel Stefanski, Krzysztof Myrmus, Dawid Igor Golis, Bartosz Frankowski (POL)
Hrvatska
Hrvatska
Mario Mandžukić 57'
1:1(0:0) Finska
Pyry Soiri 90'
Finska

VIDEO: Hrvatska sramota na Rujevici, Finci u 90. došli do boda i udaljili Hrvate od SP-a

Dario Dodić • petak, 06.10.2017.
VIDEO: Hrvatska sramota na Rujevici, Finci u 90. došli do boda i udaljili Hrvate od SP-a
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija sve je dalje od Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine. Imala je Hrvatska inicijativu, povela, ali je u blijedoj i bezidejnoj završnici primila gol koji znači da je SP daleko...

Finska
Hrvatska
Finska
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić
1
Lukas Hradecky
2
Paulus Arajuuri
3
Niklas Moisander
5
Juhani Ojala
8
Perparim Hetemaj
(do 80')
11
Rasmus Schüller
(do 69')
14
Tim Sparv
16
Simon Skrabb
20
Joel Pohjanpalo
21
Kasper Hämäläinen
22
Albin Granlund
Pričuvni igrači
10
Teemu Pukki
69'
7
Pyry Soiri
80'
 
Trener
Markku Kanerva

Pyry Soiri večeras je junak Finske, Islanda i Ukrajine. U svom debiju u dresu Finske Soiri je u 90. minuti, zahvaljujući slabim reakcijama hrvatske obrane, najslabijoj Josipa Pivarića, koji ga nije ispratio, zabio za remi na Rujevici. Pivarić je odigrao jako dobru utakmicu, bio jedan od boljih na travnjaku, ali je ovim kiksom sve uprskao, sve ostalo, pa tako i asistencija kod hrvatskog gola, pada u zaborav.

Hrvatska uoči gostovanja u Ukrajini nije u dobroj poziciji, Island će protiv Kosova tražiti potvrdu izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, dok Hrvatska ne smije izgubiti u Ukrajini želi li zadržati ikakve nade u baraž, iako je izglednije kako će i u Ukrajini trebati sva tri boda.

Finci su na Rujevicu došli čuvati rezultat i to im je polazilo za rukama i nogama. Hrvatska je imala inicijativu, imala i posjed, napadala, ali bez previše konkretnih prigoda pred Hradeckym. Najbliže golu Hrvatska je bila u devetoj minuti, po lijevoj je strani dobro prošao Pivarić, poslao paralelu u visini penala, Vrsaljko iz izgledne prilike šalje loptu kraj lijeve vratnice.

Pokušao je i Vida glavom nakon ubačaja Brozovića, ali s crte je očistio Schüller. Najbolji pojedinac na travnjaku bio je slavljenik Luka Modrić. Kapetan Hrvatske igrao je stotu utakmicu u kockastom dresu, bio je uvjerljivo najbolji na terenu, bio nerješiva enigma za finsku obranu, a u nekoliko navrata i opasno prijetio gostujućem golu. U tri je navrata odlično tukao, ali Hradecky se nije dao nadmudriti.

Izostao je pravi učinak dvojice Ivana, Perišića i Rakitića. Dok u Interu žari i pali po lijevoj strani Perišić u dresu Hrvatske ne izgleda dobro. Više je po lijevoj strani ofenzivno napravio Pivarić, a tako je Hrvatska i stigla do vodstva. Igrala se 57. minuta, hrvatski su igrači povukli brzu kontru nakon što je Subašić sjajnom obrambenom reakcijom sačuvao hrvatsku mrežu, Kramarić petom proigrava Pivarića čiji ubačaj prema vlastitoj mreži gura jedan od finskih braniča, za svaki slučaj pogodak je potvrdio Mandžukić.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

I nakon toga je Hrvatska nestala. U potrazi za izjednačenjem Finska se otvorila, očekivala se brza kontra i drugi gol Hrvatske, ali Čačićevim izabranicima noge su se odsjekle i nisu znali privesti utakmicu kraju. Finci su poletjeli i zahvaljujući slaboj obrani Hrvata i mladom Soiriju u posljednjim trenucima zabili za veliki bod.

S Hrvatskom nikada nije lako, ali ovo ne izgleda dobro. Nade još uvijek ima, ali uz ovakvu igru teško je išta pozitivno očekivati.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Hrvatska1:1Finska
Kosovo0:2Ukrajina
Turska0:3Island
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2017. u 06:28
    Hrvatska je drugi razred europskog nogometa,jedno je igrati u klubovima sa velikim zvijezdama koji te pokrivaju,a kad se svi oni skupe zajedno u reprezentaciji onda se zapravo vidi koliko su ti igraci zapravo napumpani,i precjenjeni,ma tko god bio izbornik reprezentacije,jer nama niti jedan nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Tko Gdje06.10.2017. u 23:21
    Nismo niti zaslužili, imamo korumpirani kradljiv savez koji apsolutno ne radi ništa za dobrobit nogometa i nesposobnog trenera bez kralješnice. Da bi se bilo uspješan trebaju svi biti stručni od oružara, fisia...do predsjednika saveza a kod nas to nije slučaj. Ovi rezultati idu sasvim Šukeru na... [više na forumu]
    Tko Gdje
  • Obrisan korisnik06.10.2017. u 23:10
    Igrat ćemo s Argentincima u grupi K(auč) na SP-u
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2017. u 22:49
    jad i bijeda. bit ce zanimljivo ako s nerijesenim i mi i ukrajinci ispadamo kao najgori drugi. lose je to jako...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2017. u 22:48
    Jebeš ti sve. Danas smo vidjeli kakva je Turska, katastrofalna, a mi smo od njih izgubili. Ako ne pobjedimo u Kijevu gotovo je, gledao sam skoro sve kombinacije i grupe, s 12 izgubljenih bodova bit ćemo najgori drugi.
    Obrisan korisnik