Rukomet

Našičani nose prednost iz Estonije, Dubrava visoko poražena u Mađarskoj

Branimir Korać • subota, 07.10.2017.
Našičani nose prednost iz Estonije, Dubrava visoko poražena u Mađarskoj

Rukometaši Nexea i Dubrave odigrali su prve utakmice drugog pretkola EHF kupa i to s različitim učinkom. Dubrava je visoko poražena u Mađarskoj kod Csurgoija dok Nexe odnosi pobjedu s gostovanja u Estoniji kod Polve...

Što se tiče pobjednika, nekako očekivano nakon prvih susreta drugog pretkola EHF kupa, no dok se očekivalo tijesno slavlje Nexea, očekivao se možda bolji otpor Dubrave Mađarima. Ipak Csurgoi je pokazao kako je kvalitetnija momčad i napravio je veliki korak prema prolazu.

Nexe je u Estoniju došao nakon dugačkih putešestvija preko Bjelorusije gdje je usput odradio dvoboj s Meškovim, ali dugačak i naporan put nije toliko utjecao na momčad.

Polva je izbacila Goricu u prvom pretkolu i već tada pokazala da ima dobru i neugodnu momčad, a osjetili su to i Našičani. U tvrdom i izjednačenom dvoboju ipak su na kraju uzeli pobjedu 27:25 i dva gola prednosti nosi u Našice.

Do pobjede su Našičane predvodili Saša Barišić-Jaman sa sedam golova, Marin Jelinić i Ivan Sršen s po pet te Kristian Pilipović s 12 obrana.

Na drugoj strani Henri Sillaste postigao je šest golova, a Anatolij Čezlov pet.

Dubrava ima za čim žaliti jer je odigrala vrlo dobro prvo poluvrijeme u Mađarskoj, ali nije zadržala tu razinu igre kroz cijelu utakmicu.

Na odmoru je bilo 15:14 za Mađare, sve je bilo potpuno otvoreno, ali Csurgoi je u nastavku pojačao ritam, Dubrava više nije mogla to pratiti i upisala je visok poraz 33:24 te će vrlo teško to nadoknaditi u uzvratu.

Po šest golova kod Mađara postigli su Klemen Cehte i Marko Vasić, a gol manje zabio je Jakub Mikita. Kod Dubrave Marin Buneta postigao je sedam pogodaka.

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!