Nogomet

Split Tommy uz puno sreće prvenstvo otvorio pobjedom protiv Futsal Dinama, Nacional u golijadi jedva spasio bod

Dario Dodić • subota, 07.10.2017.
Split Tommy uz puno sreće prvenstvo otvorio pobjedom protiv Futsal Dinama, Nacional u golijadi jedva spasio bod
Foto: Duje Bonačić

Današnjim dvobojima započelo je novo prvenstvo Hrvatske u futsalu. U derbiju kola Split Tommy je uz puno sreće svladao Futsal Dinamo, branitelj naslova Nacional namučio se protiv Crnice i na kraju osvojio tek bod...

Malonogometaši Split Tommyja u novu su sezonu ušli pobjedom na gostovanju kod Futsal Dinama. U sjajnom dvoboju u Dvorani 2 Doma sportova Splićani su uz puno muke, sreće i na krilima sjajnog vratara Jukića svladali Dinamo, koji je prikazao sjajnu igru.

Pojačani Tommy slovi za jednog od glavnih kandidata za naslov, ali i Dinamo je današnjom prezentacijom dao svima do znanja da će se boriti za vrh 1.HMNL. Bolje su domaći otvorili susret, prijetili su Čekol, Šulentić i Capar, ali nisu uspjeli matirati Jukića. U sedmoj minuti probijena je obrana Split Tommyja, s lijeve je strane korner izveo Kanjuh, lopta je došla do deveterca i Grbeše, koji lijepo pogađa za vodstvo Futsal Dinama.

Brzo su uzvratili Splićani, u 11. minuti složili su lijepu akciju, kompletna četvorka gostiju sudjelovala je kod gola, strijelac - Fideršek. Nakon postignutog gola doprvaci Hrvatske zaigrali su puno bolje. Najbolju priliku za vodstvo imao je Grcić u 17. minuti, nakon sjajnog dodavanja Tihomira Novaka Grcić izbija pred Škorića, Dinamov vratar izlazi kao pobjednik. No, nakon kornera Grcić ipak zabija, s desne je strane korner izveo Ćorluka, lopta kraj nekoliko igrača dolazi do hrvatskog reprezentativca koji poentira za 2:1 Splita.

Ekspresno je mogao izjednačiti Dinamo, Grbeša je lijepo prošao po desnoj strani, gurnuo loptu prema drugoj vratnici, presjekao ju je i zatim s crte očistio Novak. Uz Grbešu najjaktivniji domaći igrač bio je Čekol - imao je nekoliko fenomenalnih prigoda, no u većini slučajeva kao pobjednik je izlazio Jukić. Tako je bilo i u dva navrata u završnici prvog dijela, jednom brani Jukić, drugi put promašuje Čekol iz teškog kuta.

Mogao je Čekol na startu drugog dijela vratiti Dinamo u egal, ali nije uspio iskoristiti pogrešku gostiju, ponovno mu brani sjajni Jukić. U 26. minuti Dinamo inicijativu pretvara u izjednačenje. Prgomet se leđima okrenut golu borio s dvojicom Splitovih igrača, uspijeva zadržati loptu, okrenuti se i matirati Jukića za 2:2.

Minutu kasnije Prgomet je mogao donijeti potpuni preokret Modrima, dobio je loptu na četiri metra od Jukića, sjajno gađao u kut, ali reprezentativni vratar još jednom fenomenalno reagira. Mogao je Dinamo u 34. do vodstva, ali Čekola je zaustavila greda, a iz sljedećeg napada do vodstva dolaze Splićani. Nakon kornera s desne strane lopta stiže do Mara Đuraša, koji petom zabija kraj nemoćnog Škorića koji je umalo spasio gol, no na kraju je sam pogurnuo loptu u vlastitu mrežu.

Vadio je Futsal Dinamo Škorića u posljednje tri minute, ali domaćini nisu uspjeli matirati sjajnog Jukića. Najbliže golu bio je Čekol, prvo je s metra propustio zabiti za izjednačenje - istini za volju bila je to teška lopta, zatim je u 40. sjajno tukao iz okreta, ali Jukić brani, a Ćorluka zabija s gola na gol za konačnih 4:2.

Nije tajna da je teško ljeto iza aktualnog prvaka Nacionala, no posljednjih tjedana činilo se kako su se stvari ipak donekle posložile. Danas su prvaci ugostili Crnicu i u utakmici s 14. golova jedva izbjegli poraz.

U dobrom dijelu susreta vodio je Nacional, ali je u ludoj završnici umalo ostao bez bodova, dvaput je Crnica vodila u posljednjoj minuti, no sjajni Puertas zabija za konačnih 7:7.

Do 32. minute Nacional je imao 4:2, zatim Žumberac smanjuje na 3:2, a goste u egal dovodi Pavić minutu kasnije. Ponovno Nacional u vodstvo dovodi Gomes, koji je večeras postigao četiri gola, ali brzo se vraća Crnica preko Pavića. Poveli su gosti preko Šamije, izjednačili domaćini preko Gomesa. Činilo se da će Crnica do sva tri boda kada je Pavić zabio za 7:6, ali već spomenuti Puertas donosi bod Nacionalu.

U ranijem terminu Osijek je slavio kod Vrgorca s 5:2, sjajnu je utakmicu odigrao trostruki strijelac Pandurević, Zabijali su još i Dakić i Nospak kod gostiju te Martinac i Subotić kod Vrgorčana.

1.HMNL, 1. kolo:
Futsal Dinamo - Split Tommy 2:4 Nacional - Crnica 7:7 Vrgorac - Osijek 2:5 Brod 035 - Novo Vrijeme 2:5
Square - Uspinjača 6:3
Albona Potpićan - Alumnus fustalFER 0:10

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!