Tenis

Caroline Garcia u finalu Pekinga svladala Halep i preskočila Kontu u lovu na Singapur

Dario Dodić • nedjelja, 08.10.2017.
Caroline Garcia u finalu Pekinga svladala Halep i preskočila Kontu u lovu na Singapur
Foto: EPA

Francuska tenisačica Caroline Garcia potvrdila je sjajnu formu i nakon Wuhana prošli tjedan osvojila i WTA turnir u Pekingu svladavši u finalu Rumunjku Simonu Halep...

Nikomu do danas nije uspjelo osvojiti u istoj sezoni WTA turnire u Wuhanu i Pekingu. Prva u povijesti kojoj je to pošlo za rukom danas je postala Francuskinja Caroline Garcia. Garcia je u finalu Pekinga u dva seta nadigrala od ponedjeljka prvu igračicu svijeta, Rumunjku Simonu Halep.

U odličnom meču koji je trajao gotovo dva sata obje su tenisačice pokazale jako dobar tenis, no u ključnim trenucima Garcia je bila fokusiranija i dolazila do bitnih poena. Ovom pobjedom Francuskinja je preskočila Britanku Johannu Kontu na osmom mjestu utrke za završnicu sezone u Singapuru.

Dobro je u prvi set ušla Halep, odmah u prvom gemu dolazi glatko do breaka, ali Francuskinja se ekspresno u idućoj igri vraća u egal. Držale su obje tenisačice servis do desetog gema kada drugom break/set-loptom Francuskinja uzima prvi set sa 6:4.

Bolja je u dobrom dijelu drugog seta bila Halep - dok je svoj servis više-manje držala bez problema, opasno je prijetila na gotovo svakom servisu Francuskinje. Najveću prliku Rumunjka je propustila u sedmom gemu. Imala je 0:40, u najdužem gemu meča nije iskoristila čak devet break-lopti. Sve je spasila Garcia, dogurala do tie-breaka u kojem je psihički i fizički ispražnjena Halep dvaput pokleknula, sa 7:3 Garcia dolazi do druge titule u dva tjedna.

WTA Peking, finale:
Caroline Garcia (FRA) - Simona Halep (RUM, 2) 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!