Nogomet

Sjajna Hrvatska pregazila Češku u potpuno jednosmjernom dvoboju

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.10.2017.
Sjajna Hrvatska pregazila Češku u potpuno jednosmjernom dvoboju
Foto: FaH

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine upisala je vrlo visoku pobjedu protiv vršnjaka iz Češke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U Varaždinu su Hrvati slavili s čak 5:1 uz dva gola Nikole Vlašića te po jedan Karačića, Brekala i More...

Nakon mučenja i izvlačenja protiv Bjelorusa, Hrvatska je odigrala u skladu s kvalitetom protiv Češke. Pokazali su hrvatski reprezentativci kako imaju kvalitetu i da se s razlogom od njih dosta očekuje te su potpuno razmontirali izgubljene Čehe.

Od početka Hrvatska je dominirala, vrlo brzo počela je stvarati prilike i nije se dugo trebalo čekati niti na prvi pogodak.

Već u devetoj minuti Brekalo je izveo slobodni udarac s lijeve strane, češki vratar nije dobro reagirao i ispala mu je lopta i to na nogu Karačiću koji iz blizine zabija za vodstvo.

Bez obzira na vodstvo, Hrvatska je nastavila napadati i u 36. minuti stigla je do povećanja vodstva. Nikola Vlašić napravio je krasan slalom u kaznenom prostoru Čeha, izborio se za malo prostora i pogodio suprotni kut za 2:0.

Raspoloženi su Gračanovi izabranici napustili travnjak, a kada je Brekalo već na startu drugog dijela povisio na 3:0, priči je bio kraj. Moro je presjekao napad Čeha, pronašao Brekala koji zabija za 3:0.

Moro je je bio raspoložen, presjekao je još jedan napad, a ovaj put u 63. minuti sam je dovršio posao i pogodio četvrti put.

Sve što su Česi napravili bilo je smanjenje na 4:1 pogotkom Mihalika koji je iskoristio poklon Benkovića. Benković je s boka vraćao loptu u sredinu, idealno pronašao samog Mihalika koji lako zabija.

Odličnu partiju ipak je zaokružio Nikola Vlašić koji je u 81. minuti nakon akcije s Morom postavio konačnih 5:1.

Odlična Hrvatska koja je pokazala da može puno bolje nego protiv Bjelorusa, potpuno je zaslužila ovu pobjedu.

Kvalifikacije za EP:
Hrvatska - Češka 5:1

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2017. u 11:52
    Vlašić, Brekalo, Moro - u A reprezentaciju!
    Obrisan korisnik