Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 10. kolo, 09.10.2017, 20:45 h, Olimpijski stadion, Kijev
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Bastian Dankert (svi Njemačka)
Ukrajina
Ukrajina
0:2(0:0) Hrvatska
Andrej Kramarić 62', 70'
Hrvatska

VIDEO: Hrvatska na krilima sjajnog Andreja Kramarića slavila u Ukrajini i izborila dodatne kvalifikacije!

Dario Dodić • ponedjeljak, 09.10.2017.
VIDEO: Hrvatska na krilima sjajnog Andreja Kramarića slavila u Ukrajini i izborila dodatne kvalifikacije!
Foto: EPA

Zlatko Dalić nije mogao imati bolji debi na klupi reprezentacije Hrvatske. Vatreni su u Ukrajini, koja nije navikla gubiti kod kuće, nadigrali Ukrajinu i dvama pogocima Andreja Kramarića izborili dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

Ukrajina
Ukrajina
Hrvatska
12
Andrij Pjatov
3
Jevhen Hačeridi
4
Mikola Matvijenko
6
Taras Stepanenko
7
Andrij Jarmolenko
9
Oleksandr Karavajev
10
Jevhen Konopljanka
11
Marlos
(do 78')
14
Ruslan Rotan
(do 69')
19
Denis Harmaš
(do 66')
20
Jaroslav Rakytskyj
Pričuvni igrači
9
Viktor Kovalenko
66'
5
Serhij Sidorčuk
69'
18
Artem Besedin
78'
Trener
Andrij Ševčenko
2
(do 85')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Hrvatska je preživjela pakao Kijeva, Hrvatska je nadigrala i pobijedila Ukrajinu u gostima, uspjeh je to koji nije nijednoj reprezentaciji pošao za rukom i nogom u posljednje dvije godine, uspjeh koji je Hrvatskoj donio dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Zlatko Dalić debitirao je pobjedom, iako teško je govoriti o nekakvom izborničkom potpisu nakon par dana druženja. Dalić je gurnuo Modrića bliže ukrajinskom golu i na bekovske pozicije stavio Vidu i Vrsaljka. I dok se Vrsaljko baš i nije snašao na lijevoj strani, a Vida muku mučio sa sjajnim Konopljankom, Luka Modrić je još jednom bio maestralan. Bio je ponovno nerješiva enigma za protivnike, dirigirao je hrvatskim napadom i poveo Hrvatsku do važne i nužne pobjede.

Visokim pritiskom Hrvatska je ušla u susret, Ukrajinci su prvih desetak minuta imali velikih problema s izlaskom iz svoje polovice. Tek su sporadično dolazili do lopte, ali Hrvatska inicijativu nije pretvorila u vodstvo. Naprotiv, bolju priliku imala je Ukrajina. U 11. minuti Konopljanka je prošao Vidu, ubacio u sredinu gdje Subašić čisti i sudara se s Vrsaljkom. Obojica su završila na podu, netko od Ukrajinaca tukao je s ruba kaznenog prostora, ali pojavio se od nekud Lovren i otklonio opasnost.

Kako je vrijeme odmicalo Ukrajinci su igrali sve bolje. Jarmolenko i Konopljanka bili su, kao i Modrić, nerješiva enigma protivničkim braničima, najbolju prigodu za gol upravo je skuhao ovaj ukrajinski dvojac. Nakon pola sata igre Jarmolenko je ubacio s desne strane, na glavu Konopljanke čiji udarac s pet metara srećom odlazi kraj gola.

Na odmor se otišlo bez golova, bio je to rezultat koji nije odgovarao nikomu. U nastavku Dalić radi sitnu, ali bitnu izmjenu. Šalje Mandžukića na krilo, a Kramarića u vršak napada - i pogađa. Nakon dvije trećine igre Modrić sjajno gađa srce ukrajinskog šesnaesterca s desne strane, Kramarić u maniri pravog golgetera glavom zabija za vodstvo Hrvatske.

Za razliku od susreta s Finskom kada je Hrvatska nestala nakon postignutog gola, u Kijevu se slično nije dogodilo. Inicijativa je i nakon gola ostala na hrvatskoj strani. Ukrajinci do kraja nisu ozbiljnije prijetili Subašićevom golu, a da ne bude stresa do kraja susreta pobrinuli su se Hrvati u 70. minuti prekrasnom akcijom. Dugom loptom Vrsaljko je pronašao Rakitića, koji je pobjegao iza leđa ukrajinske obrane, veznjak Barcelone iz prve šalje loptu na lijevu vratnicu, a Kramarić poentira za 2:0 i dodatne kvalifikacije!

Posao još nije gotov, treba u dvije utakmice proći protivnika u dodatnim kvalifikacijama, ali ako ništa, veseli napokon dobra igra, Hrvatska će s puno samopouzdanja ući u posljednje dvije utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Finska2:2Turska
Island2:0Kosovo
Ukrajina0:2Hrvatska
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor10.10.2017. u 07:57
    i prije utakmica sam napisao da imamo šansu jer i Ukrajini treba pobjeda i da pazimo na njihove bokove odnosno da Pivarić ne bi trebao igrati, i tako je i bilo, dobro je da su igrači i izbornik na zemlji i ističu da se još nismo kvalificirali svjesni su da za odlazak u Rusiju treba više od jednog... [više na forumu]
    qvestor
  • torrente8709.10.2017. u 23:58
    Ajde miševi, di ste? Jeli vam žao? HRVATSKA!!!!
    torrente87
  • cameosis09.10.2017. u 23:26
    igra nije bila dobra, ali napokon su pritisli dalje nakon vodstva i to ukrajinu, koja je bolja od finske. očevidna je bila nervoza u prvom poluvremenu. dalićev potpis se odmah vidio po postavi i taktičkim promjenama. vidjet ćemo sad tko će biti protivnik.
    cameosis
  • Tko Gdje09.10.2017. u 23:07
    Šteta da ovako dobre igrače vode oni lopovi. Dečkima svaka čast.
    Tko Gdje