Nogomet

Dalić: "Došao sam za ovu utakmicu, nadam se da sam barem malo pomogao, a za dalje vidjet ćemo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.10.2017.
Dalić: "Došao sam za ovu utakmicu, nadam se da sam barem malo pomogao, a za dalje vidjet ćemo"
Foto: FaH

Zlatko Dalić uskočio je kao vatrogasac, ugasio požar i pomogao Hrvatskoj da dohvati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Nakon pobjede protiv Ukrajine nije izričito potvrdio da ostaje i u dodatnim kvalifikacijama...

Hrvatska je u Kijevu stigla do pobjede 2:0 i izborila je drugo mjesto u skupini te odlazak u dodatne kvalifikacije. Nakon skromnih prvih 45 minuta, odradila je odličan posao u drugom dijelu kada je nadigrala Ukrajince i ostavila ih bez ijedne prijetnje u tom razdoblju.

Zlatko Dalić uskočio je dva dana uoči susreta umjesto Ante Čačića, uspio je podići reprezentaciju i koliko toliko posložiti je uoči presudnog dvoboja.

"Igrači su odradili sve što smo dogovorili, a kada to odrade onda je Hrvatska za mene najbolja. Iz mene su dva teška dana, pritisak je bio ogroman, ali sreća prati hrabre. Moramo ostati pametni i mirni, ovo je samo mali korak prema Rusiji."

Novi izbornik donekle je promijenio postavu u odnosu na susret prema Finskoj.

"Nije bilo puno vremena kroz treninge posložiti igru, više smo pokušavali kroz razgovor dati do znanja gdje i kako tko treba stajati. Znali smo da je Ukrajina najjača preko bokova i tu smo ih zatvorili s Vidom i Vrsaljkom, Luki smo dali slobodu u igru da se ne troši kao uvijek, a Rakitića smo stavili na poziciju koju igra u Barceloni."

U drugom dijelu pozicije su zamijenili Kramarić i Mandžukić.

"Krama je imao zadatak pratiti broj četiri (Matvijenko) koji je vrlo opasan kada vodi igru i plan je bio da kada se umori, on ide u sredinu, Mandžo desno i to je u drugom dijelu odlično funkcioniralo."

"Nije bilo povlačenja. Znali smo da će Ukrajina krenuti jako, rekli smo da ćemo ih sačekati i nakon toga preuzeti kontrolu. Tako je i bilo. Nije bilo potrebe krenuti s nekakvom jurnjavom i onda glupo primiti gol pa hvatati zaostatak."

Za kraj razgovora za HTV Dalić je ostavio u zraku budućnost u reprezentaciji.

"Ja sam ovdje došao za ovu utakmicu i svoj posao sam napravio. Nadam se da sam barem malo pomogao i ako sam uspio, drago mi je. Za dalje ćemo vidjeti. Vraćam se svojoj obitelji odmoriti se. Ne slušam previše komentare, ali čuo sam kakve su se sve stvari govorile, želim poručiti da sam prije sedam godina otišao iz Hrvatske, nitko me nigdje nije gurao i sve sam napravio i stvorio svojim radom. Ne znam čemu sve to. Kada čujem što se sve govori i priča, mislim si što mi to treba."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2017. u 00:16
    Svaka cast Dalicu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2017. u 15:15
    Osim Modrića koji gine svaku utakmicu da su ostalie mimoze odigrali ovako protiv Islanda i Finske danas bi bili u Rusiji.Hoću samo reći da su i igrači imali svoj udio u lošoj seriji kao i izbornik.Slušam starog prdonju Blaževića koji stalno trubi kako je bio treći na svijetu a sa onim igračima bi i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2017. u 09:37
    Treba ostaviti Dalića neovisno o ishodu u dodatnim kvalifikacijama. Skupio je poprilično iskustva (više nego npr. Bilić, Štimac i Kovač u svoje vrijeme zajedno) i može biti samo bolji nego danas.
    Obrisan korisnik
  • narada10810.10.2017. u 06:44
    pa nece valjda Hrvatska oboriti Guinessov rekord .... i menjati izbornika nakon svake utakmice ??
    narada108