Košarka

VIDEO: Hezonja dobar u porazu Magica, Šarić upisao prve minute

Branimir Korać • utorak, 10.10.2017.
VIDEO: Hezonja dobar u porazu Magica, Šarić upisao prve minute
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši noćas su bili aktivni u NBA ligi gdje su nastavili s pripremama za novu sezonu. Najučinkovitiji bio je Mario Hezonja, a prve minute upisao je Dario Šarić...

Indiana Pacersi gostovali su kod Detroit Pistonsa i upisali poraz 107:97, a u tom susretu nije nastupio Bojan Bogdanović koji je dobio odmor. Pacersi su tu uglavnom odmarali sve važne adute, a od onih koji su nastupili najviše se istaknuo Damien Wilkins s 14 poena, a na drugoj strani isti broj poena upisali su Boban Marjanović, Reggie Jackson i Ish Smith.

Prvi nastup u predsezoni upisao je Dario Šarić koji je u porazu Sixersa kod Bostona participirao s 20 minuta. Šarić je propustio prve predsezonske utakmice zbog odmora nakon nastupa na Eurobasketu i protiv Celticsa je imao prvi izlazak na parket.

Krenuo je u startnoj petorci na poziciji četvorke i ubacio devet poena uz šut 3/5 za dva, 1/5 za tri čemu je dodao sedam skokova, asistenciju i blokadu. Ben Simmons s 15 poena i šest skokova predvodio je Sixerse.

Boston je nastupio bez Morrisa, Haywarda, Horforda i Irvinga, a predvodio ga je Semi Ojeleye sa 16 poena.

Mario Hezonja odigrao je dobru utakmicu uglavnom na četvorci protiv Dallasa, no njegov Orlando upisao je poraz 99:96. Magic je odmarao dosta igrača koji će tijekom sezone imati dobru minutažu, a Hezonja je za 25 minuta ubacio deset poena (2/5 za dva, 2/4 za tri) uz sedam skokova te promašio tricu za produžetak nakon što je par sekundi ranije tricom smanjio na 97:96.

Damjan Rudež dobio je tri minute i za to vrijeme promašio oba šuta za tri poena. Najučinkovitiji bio je DJ Augustin s 24 poena i tricom 6/10.

Kod Dallasa iznad ostalih bio je rookie Dennis Smith sa 16 poena, sedam asistencija i šest skokova.

U utakmici s velikim brojem koševa Sunsi su poraženi od Utah Jazza sa 120:102. Jazzeri tako nastavljaju odličnu predsezonu u kojoj nemaju još uvijek nijedan poraz.

Priliku kod Sunsa dobio je i Dragan Bender koji je odigrao 16 minuta i ubacio tri poena (1/3 za dva, 0/1 za tri) i tome dodao četiri skoka dok je s 19 poena najefikasniji bio Devin Booker.

NBA:
Detroit Pistons - Indiana Pacers 107:97
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 113:96
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 99:88
Miami Heat - Charlotte Hornets 109:106
New York Knicks - Houston Rockets 95:117
Dallas Mavericks - Orlando Magic 99:96
Phoenix Suns - Utah Jazz 102:120
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 97:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!