Tenis

Viktor Galović u tri seta do osmine finala Challengera u Italiji

Dario Dodić • utorak, 10.10.2017.
Viktor Galović u tri seta do osmine finala Challengera u Italiji

Hrvatski tenisač Viktor Galović uspješno je apsolvirao prvu prepreku na Challengeru u talijanskom Ortiseiju. Galović je u tri seta svladao njemačkog tenisača Jeremyja Jahna...

Novopečeni Davis Cup reprezentativac, Viktor Galović, odlično je započeo Challenger u Ortiseiju. U prvom je kolu u tri seta nadigrao Nijemca Jeremyja Jahna i plasirao se u osminu finala turnira.

Iako konačan rezultat daje naslutiti neizvjestan meč, Galović je pokazao puno više od igre, bio je kvalitetniji i opasniji od Nijemca te je na kraju više nego zasluženo došao do pobjede.

Čvrst je Viktor bio na svom servisu tijekom čitavog meča, a posebno u prvom setu kada Jahn nije niti primirisao break-priliici. S druge strane Hrvat je već u drugom gemu mogao do breaka. Spasio je Jahn četiri break-lopte i izvukao se, ali dvije igre kasnije Galović dolazi do zasluženog breaka, a posljedično i do seta sa 6:3.

Samo jednu break-šansu dohvatio je Jahn u drugom setu i iskoristio je. U osmom gemu Nijemac dolazi do breaka. Imao je 40:0 pri vodstvu 5:3 Jahn, ali Galović spašava tri set-lopte i okreće do break-lopte, no izvukao se još jednom njemački tenisač i sa 6:3 došao do izjednačenja u setovima.

U trećem je setu Galović pokazao možda i najbolji tenis, bio je iznimno siguran na vlastitom servisu, a u drugom je gemu dohvatio break i s konačnih 6:3 osigurao osminu finala gdje još čeka protivnika, pobjednika dvoboja Copil - Prader.

Challenger Ortisei, 1. kolo:
Viktor Galović (HRV) - Jeremy Jahn (NJEM) 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!