Tenis

Viktor Galović zaustavljen u četvrtfinalu Challengera u Ortiseiju

Dario Dodić • petak, 13.10.2017.
Viktor Galović zaustavljen u četvrtfinalu Challengera u Ortiseiju

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Viktor Galović oprostio se od Challengera u talijanskom Ortiseiju. U četvrtfinalu turnira U tri seta je bolji od njega bio Nijemac Tim Pütz...

Hrvatski tenisač Viktor Galović svoju je avanturu na Challengeru u talijanskom Ortiseiju završio u četvrtfinalu. Nakon dvije uvodne pobjede uslijedio je četvrtfinalni poraz od trenutno 459. igrača svijeta, Nijemca Tima Pütza.

U nešto manje od dva sata igre Pütz je svladao hrvatskog Davis Cup reprezentativca s 2-1 u setovima i tako opravdao status favorita uoči meča.

Prvi je set praktički razriješen već u prvom gemu kada je Galović izgubio servis. Do kraja seta nijednom nije ugrozio Pütza, koji sa 6:4 dolazi do prednosti u setovima.

U drugom je setu Galović ipak bio opasniji po Pützov servis. Nakon što je u petom gemu izgubio servis Hrvat se odmah u šestoj igri vraća, a uz malo sreće i koncentracije mogao je u 12. igri do seta. Imao je 0:40 Galović, ali izvukao se Pütz pa se pobjednik seta odlučivao u tie-breaku. Trima mini-breakovima Hrvat rutinski dolazi do seta sa 7:1 u pripetavanju.

Više od toga Nijemac nije dopustio. U setu koji je više sličio prvom nego drugom Pütz dvaput oduzima servis Galoviću, koji nije došao ni blizu break-prilici. Sa 6:2 njemački tenisač prolazi u polufinale gdje će ukrstiti rekete s pobjednikom dvoboja Herbert - Sieber.

Challenger Ortisei, četvrtfinale:
Tim Pütz (NJEM) - Viktor Galović (HRV) 6:4, 6:7(1), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!