Rukomet

Pet golova Penezić u novoj rutinskoj pobjedi Vardara

Branimir Korać • nedjelja, 15.10.2017.
Pet golova Penezić u novoj rutinskoj pobjedi Vardara
Foto: FaH

Rukometašice su odigrale susrete drugog kola Lige prvakinja u kojem nije bilo posebno velikih iznenađenja, a najuspješnija Hrvatica bila je Andrea Penezić...

U skupini A prvu pobjedu ostvario je ljubljanski Krim koji je s 27:26 bio bolji od Nykobinga. Tijesan dvoboj odlučen je pogotkom Grkinje Lamprini Tsakalou dvije minute prije kraja, nakon toga gošće su pokušale doći do poravnanja, ali nisu bile precizne.

Sjajnu utakmicu odigrala je Tjaša Stanko koja je postigla devet golova, Tsakalou je dodala pet, a Aneta Benko bila je precizna tri puta. Kod Dankinja Kristina Kristiansen postigla je sedam golova, a po pet su zabile Ayaka Ikehara i Sarah Iversen.

Rukometašice Györa i u drugom kolu skupine B bile su uspješne, ovaj put slavile su u gostima u Francuskoj gdje su svladala Brest Bretagne s 26:23. Nije bilo baš najjednostavnije za favorizirane Mađarice koje se nisu tako lako odvojile i imale su dosta posla protiv borbenog domaćina. Na kraju su ipak slavile i nisu dopustile iznenađenje.

Cornelia Groot sa šest golova predvodila je gošće, a pet je dodala Eduarda Amorim Taleska. Na suprotnoj strani Melinda Geiger postigla je šest golova, a jedan manje upisala je Amandine Tissier.

Iznenađenje je priredio Midtjylland koji je na svom parketu neočekivano svladao snažni Rostov s 24:21. Dankinje su odigrale vrlo dobru utakmicu i na kraju su slavile iako su gošće još 12 minuta prije kraja imale kontrolu nad susretom i vodile s 18:15.

Po pet pogodaka u pobjedničkom sastavu postigle su Veronica Kristiansen, Tonje Loeseth i Mie Augustesen, a kod Rostova Ana Vjahireva postigla je četiri gola.

Susret s velikim brojem golova odigran je u skupini C gdje je Ferencvaroš ugostio Larvik i slavio s 37:33. U prvom kolu oba sastava upisala su poraz i pobjedu su željeli pod svaku cijenu. Na kraju su Mađarice ipak bile bolje i zasluženo slavile.

Laura Van der Heijden briljirala je s deset golova, Aniko Kovacsics dodala je osam, Dorottya Faluvegi šest, a Nerea Pena pet. Kod gošći Kristina Breistol postigla je devet golova, Cassandra Tollbring šest, a Emilie Christensen pet.

Vardar očekivano nije imao problema protiv Thüringera, u gostima je svladao Njemice s 29:21. Bila je to apsolutna dominacija gošći koje su vrlo brzo stvorile visoku prednost i nakon toga rutinski odrađivale posao ne dopustivši nikakvo iznenađenje.

Jovanka Radičević predvodila je Makedonke sa sedam golova, a po pet su dodale Andrea Lekić, naša Andrea Penezić te Alexandra Lacrabere. Na drugoj strani Iveta Luzumova po običaju najefikasnija, ovaj put s osam golova.

U skupini D stopostotan učinak zadržao je Metz koji je gostovao u Njemačkoj kod Bietigheima i odnio pobjedu 30:26. Francuskinje su već u prvom poluvremenu imale sedam golova prednosti i nakon toga rutinski su odrađivale posao ne dopustivši domaćinu da zaprijeti.

Najraspoloženija bila je Xenia Smits s osam golova, Slovenka Ana Gros dodala je šest, a Grace Zaadi Deuna pet. U sastavu Bietigheima daleko najbolja bila je Kim Naidzinavičius s devet pogodaka, a Antje Malestein dodala je pet.

Budućnost je na sjajan način otvorila nastup u Ligi prvakinja i visoko slavila na startu protiv Bietigheima, ali drugo kolo spustilo je Podgoričanke na zemlju nakon teškog poraza u Norveškoj protiv Vipersa. Cure iz Kristiansanda visoko su slavile s 29:19 i tako stigle do prve pobjede.

Linn Jorum Sulland postigla je čak devet golova, Jeanett Kristiansen šest, a Kari Skaar Brattset pet. Po četiri gola kod Budućnosti postigle su Milena Raičević, Đurđina Jauković i Cristina Laslo.

Skupina A:
Krim Mercator - NHF Nykobing Falster 27:26

Skupina B:
Brest Bretagne Handball - Györi Audi ETO KC 23:26
Midtjylland - Rostov 24:21

Skupina C:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik 37:33
Thüringer - Vardar 21:29

Skupina D:
SG BBM Bietigheim - Metz Handball 26:30
Vipers Kristiansand - Budućnost 29:19

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!