Tenis

Visok poraz Donne Vekić na startu turnira u Moskvi

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.10.2017.
Visok poraz Donne Vekić na startu turnira u Moskvi
Foto: EPA

Turnir u Moskvi počeo je jako loše za hrvatske predstavnike. Nakon visokog poraza Borne Ćorića u konkurenciji tenisača, još uvjerljivije poražena je Donna Vekić kod tenisačica...

Samo 50 minuta Donna Vekić potrajala je u glavnom turniru u Moskvi. Katerina Siniakova odigrala je odličan meč i Donni je prepustila samo dva gema.

Vekić je već neko vrijeme u padu forme, ne računajući ITF turnir u St. Peterburgu, nema nijednu pobjedu još od US Opena gdje je prošla dva kola. Poraz u Moskvi ipak je najteži, bio je brz i vrlo neugodan.

Siniakovoj odgovara Donnina igra, slavila je i u jedinom prijašnjem međusobnom dvoboju i to prošle godine u Birminghamu gdje je Vekić uhvatila tek gem više i izgubila sa 6:3, 6:0.

U Moskvi je krenula jako loše, Siniakova je dobila svih deset početnih gemova, povela sa 6:0, 4:0 i nakon toga nije bilo nikakve dvojbe tko će odnijeti pobjedu.

Do kraja meča Donna je osvojila svoja dva servis gema, u prvom od ta dva spasila je 15:40 i spriječila mogući poraz s dva puta 6:0 što baš i nije neka posebna utjeha.

Siniakova lakoćom prolazi dalje te će igrati protiv Anastazije Pavljučenkove ili Darije Kasatkine.

WTA Moskva, prvo kolo:
Katerina Siniakova (Češka) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!